Najnovije

Ramuš je pobio više Albanaca nego što su to učinile srpske snage u borbama (VIDEO)

Medveđu su nakon Dejtona oni koji drže albansku stranu pokušali da smeste u neku okvir albanskog proširenja na Preševo, Bujanovac i Medveđu, iako se Medveđa ni geografski ne graniči sa tim opštinama, a brojem u Medveđi živi svega 402 Albanca od 7.000 stanovnika. Pa su sada pokušali to da urade ovom dodelom medalje, ni manje ni više nego „viteza reda Skenderbega“ koji je naravno bio Srbin i to znaju svi, i Albanci to znaju, izjavio je advokat Goran Petronijević u emisiji Reč produkcije Helmkast.

Petronijević (Foto: Helmkast)

On je time reagovao na dodelu pomenute medalje koju je predsednik Albanije Iljir Meta pre nekoliko dana uručio stanovniku Medveđe Muharemu Saljihuu, kojom prilikom je predsednik Albanije rekao da je Medveđa albanska i da Srbi raseljavaju Albance odatle. 

- U toj oblasti Medveđe je i Sijarinska banja, i Albancima je stalo do nje, jer je ozbiljna turistička destinacija – kazao je advokat, koji je rodom upravo iz ove opštine, a dodao je i da lično poznaje „nagrađenog“ Albanca. 

Na pitanje da li će neko od naših zvaničnika poručiti Tirani da je i Skadar srpska prestonica, i da je Skenderbeg bio Srbin, Petronijević je odgovorio da kada bi se to desilo, „Albanci bi digli dreku sve do Brisela“.  

- Iljir Meta ovom pričom hoće da postigne destabilizaciju juga Srbije – zaključio je Petronijević.

Govoreći o sudu za zločine OVK, kazao je da taj sud zapravo već po konstrukciji optužnica neće suditi toliko za zločine nad Srbima, već za međusobne obračune između Albanaca. 

- Jedinu korist iz toga možemo izvući što će se pokazati da su veliki broj Albanaca, za čiju smrt su optužene srpske snage, zapravo ubili sami Albanci. Pa Ramuš Haradinaj je u Metohiji pobio više Albanaca nego što su to uradile srpske snage u borbama, uključujući tu i neke pojedinačne zločine  – rekao je Petronijević, dodavši da su još u to vreme, kad god neki Albanac napravi bilo kakav kontakt sa Srbima, Haradinaj bi naređivao njegovu likvidaciju ili nekog iz njegove porodice, a istovremeno je na radio Tirani išla vest kako su srpske snage otele tog Albanca. 

- To je čuvena strategija „Udari po svome i pokaži neprijateljsku zastavu“, koja je primenjivana širom sveta gde se NATO pojavljivao i gde su oni tobože donosili mir. Albanci su se međusobno ubijali, a optuživali nas. Ista strategija je bila u Bosni kada su i pitanju Markale, Vase Miskina, Tuzlanska kapija itd. I takođe Siriji, Libiji, Ukrajini, Afganistanu… - naveo je.

Advokat je kazao da Albance više Vašingtonski sporazum ni na koji način ne obavezuje, jer je upravo tzv. Ustavni sud Kosova oborio vladu, proglasivši je za nelegalnu.

- Samim tim sve ono što je potpisao Hoti, ne važi – istakao je Petronijević.

On je rekao da sve sporazume sa Albancima naziva nesporazumima. 

- Mi smo obavezani da sprovodimo naš deo, a Albanci ne sprovode ništa. Oni svesno, prevarno ulaze u taj proces, jer znaju da neće uraditi ništa, niti sprovesti ijednu tačku, onda je tu u pitanju nesporazum – ocenio je Petronijević. 

Govoreći o američkim izborima, kazao je da će Bajdenova administracija vratiti neke „povampirene delove američke administracije željne srpske krvi“. 

On je uveren da virus veštački, a dodao je i da se „naježi“ kad čuje reč struka. Govorio je i da Rusi nisu poštovali zabranu obdukcije i da su zato napravili vakcinu. 

Advokat je otkrio i da je SFRJ 1982. godine u Vinči razvila tehnologiju za atomsku bombu, i naveo šta se onda desilo što je sprečilo njeno testiranje i proizvodnju. 

On je otkrio i pozadinu fizičkog napada na njega i sudiju Novicu Pekovića.

Migranti 22 puta izboli Srbina u Beloj Crkvi, jedva preživeo! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA