Najnovije

RUSKA ZVER KRENULA ZA SIRIJU! Turskoj vojsci i njenim militantima se crno piše!

Ruska mornarica je ove nedelje poslala još jedan teško naoružani brod na istočni Mediteran, nakon dolaska broda za prevoz cisterni u sirijsku luku Tartus.

Ruski ratni brod. (Foto: TAS)

Medijska služba ruske mornarice saopštila je u četvrtak da je fregata "Admiral Grigorovič" napustila Crno more i da sada prelazi preko moreuza Bosfor i Dardaneli.

Pridružiće se fregati ruske pomorske grupe koja je trajno raspoređena u mediteranskim vodama u blizini obale Sirije.

Ruska mornarica je nagovestila da će fregata „Admiral Grigorovič“ zameniti fregatu „Admiral Asen“ u okviru ruske pomorske grupe na istočnom Mediteranu.

Fregata "Admiral Asen" pridružila se grupi ruskih mornaričkih brodova u Sredozemlju u oktobru 2020. godine, ali je ispunila obavezu i dužinu razmeštaja u istočnom delu Mediterana.

Admiral Grigorovič je jedna od jedinica ruske flote u Crnom moru koja je u stanju da putuje brzinom od 30 čvorova. Naoružan je raketama Kalibr i Shatil 1, zajedno sa artiljerijskom grupom Balak.

Ruska mornarica otkrila je mogućnosti raketa Kalibr kada ih je koristila za bombardovanje terorističkih lokacija na sirijskoj teritoriji 2016. i 2017. godine.

Ovo najnovije raspoređivanje dolazi u vreme povećanih trvenja u istočnom Mediteranu, jer su i Turska i Grčka upućivale prijetnje jedna drugoj.

Štaviše, Turska se priprema za novu vojnu operaciju na severu Sirije koja će ciljati strateški grad Ain Al Isa; ovo će nesumnjivo dovesti do toga da se Moskva uključi kako bi sprečila izbijanje sukoba.

Šta planira Bajdenova administracija? Više o tome OVDE.

Izvor: 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA