Najnovije

NISU ZNALI ŠTA IH JE SNAŠLO: Ruska avijacija krenula u zastrašujuć napad! (VIDEO)

Dana 24. i 25. decembra, ratni avioni ruskih vazduhoplovnih snaga izveli su seriju vazdušnih udara na položaje militantnih grupa koje podržavaju Turci u severnoj Latakiji.

Bombardovanje. (Foto: Jutjub)

Veliki deo vazdušnih napada bio je usmeren na periferiju grada Kabani. Na fotografijama koje dele opozicioni aktivisti vidi se kako se dim diže sa nekoliko brda u okolini grada, gde je tokom poslednje dve godine izgrađena složena mreža tunela, rovova i utvrđenja. Kabani je dobro uporište grupa povezanih sa Al Kaidom - Hadžat Tahrir Al Šamom.

Novi talas ruskih vazdušnih napada na Kabani poklopio se sa intenzivnim granatiranjem sirijske vojske na južnom selu Idliba. Sirijske trupe takođe su gađale vozilo militanata u zapadnom Idlibu protutenkovskom vođenom raketom.

Ovo nije prva runda vazdušnih i artiljerijskih udara na položaje militanata u južnom delu zone deeskalacije Idliba. Prošle nedelje su sirijske snage i ruski ratni avioni izvršili preko 100 udara na različite ciljeve.

Pro-militantni izvori povezuju ovaj razvoj događaja sa nedavnim razmeštanjem pojačanja sirijske vojske u ravnicama al-Ghab, tvrdeći da je to deo priprema za tamošnju ofanzivnu operaciju.

U međuvremenu, pojavili su se izveštaji da nakon uspešnih slučajeva u Libiji i Nagorno-Karabahu, Turska razmatra upotrebu svojih sirijskih opunomoćenika u severnom Iraku. Pripadnici militantnih grupa koje podržavaju Turske pokazali su se kao korisno topovsko meso, uzimajući glavne žrtve dok su se turske specijalne snage, artiljerija i vazdušna snaga obračunavale sa svojim protivnicima. Ovaj put će turski punomoćnici dobiti priliku da žrtvuju svoje živote u borbi protiv PKK.

Izrael izvršio strahovit udar na Hamu, projektili poleteli iz pravca Libana! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA