Najnovije

ZAKLELI SE NA OSVETU! Sirija poslala poruku Savetu Bezbednosti UN!

Sirijska vlada potvrdila je u pismu i generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija i predsedniku Saveta bezbednosti u petak da izraelski napadi na Siriju dolaze uz podršku i američko zeleno svetlo i da neće proći bez posledica.

Sirijska vojska. (Foto: Sana)

Prema Sirijskoj arapskoj novinskoj agenciji (SANA), Ministarstvo spoljnih poslova izdalo je pismo i generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija i predsedniku Saveta bezbednosti o tome šta se dogodilo u zoru na Badnje veče.

„Flagrantno kršenje Rezolucije Saveta bezbednosti br. 350 iz 1974, u vezi sa sporazumom o razdvajanju snaga između dve strane, lansiranjem uzastopnih talasa projektila preko libanske teritorije (sa severa libanskog grada Tripolija) koji su gađali Masijaf područje u zapadnom delu provincije Hama “.

„Ova nova izraelska agresija dolazi uoči dana kada svet slavi rođenje Gospoda Isusa Hrista, mir neka je s njim, simbol ljubavi i mira, i još jednom dokazuje upornost izraelskih okupacionih vlasti u praksi države terorizam, čija se učestalost povećala u poslednje vreme, posebno nakon neuspeha njegovih napada i zavera, s ciljem produžavanja krize u Siriji podržavanjem oružanih terorističkih grupa koje su partneri (Izraelu) u terorizmu i sprečavanja Sirijske Arapske Vojske i njenih saveznika u porazu ID-a, fronta Al-Nusra i drugih terorističkih grupa, navodi se u izjavi.

Objasnili su: „Sirijska Arapska Republika još jednom potvrđuje da nastavak (Izraela) u njegovom opasnom agresivnom pristupu ne bi bio moguć bez neograničene i kontinuirane podrške i zelenog svetla koje su mu posebno dale američka administracija i imunitet od odgovornosti koji mu pružaju druge zemlje u Savetu bezbednosti, postalo je svima poznato. Takođe se potvrđuje da takvi napadi ugrožavaju sigurnost i stabilnost u regionu i da je njihov nastavak neprihvatljiv i neće proći bez posledica “.

Ministarstvo je zaključilo svoju poruku: „Sirijska Arapska Republika ponovo poziva neke članove Saveta bezbednosti da prekinu stanje tišine u koje ulaze kada je reč o Izraelu i da preuzmu svoje odgovornosti u okviru Povelje Ujedinjenih nacija, od kojih je najvažnije održavanje međunarodnog mira i sigurnosti i preduzimanje čvrstih i neposrednih mera kako bi se sprečilo ponavljanje ovih terorističkih napada. “

Ambasada Ukrajine u BiH iznela svoj zahtev! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA