Najnovije

BALKAN NIJE CENTRALNO PITANJE NEMAČKE: U 2021. godini imaju važniji problem

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić je rekao da Nemačka polako ulazi u predizbornu kampanju i da ne treba misliti da je sada u toj zemlji centralno pitanje Balkan.

Nemačka (Foto: Pixabay)

- U Nemačkoj će na jesen sledeće godine biti izbori. Nemoj mi samo da mislimo da je to centralno pitanje u Nemačkoj, da smo mi najbitniji - rekao je Dačić, komentarišući izjavu visokog predstavnika BiH Valentina Incka o većem angažmanu Bemačke na Balkanu i u BiH.

On je dodao da se nemački kancelar Angela Merkel "još i interesuje" za ovaj region, ali da može da se desi da u Nemačkoj na vlast dođe neko koga to uopšte neće zanimati.

Na spekulacije da će bivši američki državni sekretar Medlin Olbrajt voditi dijalog Beograda i Prištine, Dačić smatra da to nije realno.

- Da se razumemo, teško onaj što je puštao bombe na nas može da vodi dijalog. Da li je normalno? Zato je nerealno da iko razmišlja na takav način - rekao je Dačić za Televiziju "Pink".

On je podsetio da je albanski lobista Eliot Engel, koji je sa Oblrajtovom nedavno u kongresu kritkovao Srbiju, posle 30 godina izgubio na izborima u SAD.

Dačić je ocenio da se u Prištini ne zna s kim se vodi dijalog i da prištinski zvaničnici godinama imaju izgovore, što nije samo odraz realnih političkih snaga, nego i stalnog izazivanja nestabilnosti.

Dačić je napomenuo da će sutra parlament Srbije raspravljati o Izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije, gde Srbija ima specifičan uslov za napredovanje ka EU - pitanje dijaloga sa Prištinom, kakav nema nijedna druga zemlja.

Ko rukovodi imovinom SPC, saznajte OVDE.

Izvor: SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA