Najnovije

MOBILISAĆE I ŽENE! Ukrajina se sprema za ruski napad sa Krima

Bivši predsednik Ukrajine Leonid Kravčuk, koji sada predvodi delegaciju zemlje u Trilateralnoj kontakt grupi, ocenio je reči sadašnjeg predsednika Vladimira Zelenskog da će u slučaju eskalacije rata sa Rusijom biti proglašena mobilizacija i muškaraca i žena.

Žene u vojsci (Foto: Ministarstvo odbrane Ukrajine)

Dana 25. decembra Zelenski je rekao da, ako Rusija napadne Ukrajinu sa Krima, započinje veliki rat, za koji će biti mobilisani svi: „Nećemo nikamo ići, svi ćemo se boriti, svi će biti mobilisani, i muškarci i žene. Biće loše za ukrajinsko stanovništvo. I mislim da Rusija to odlično razume“.

Kravčuk je prokomentarisao ovu prognozu.

„Bilo koji odgovor povezan je sa pitanjem koje je postavio novinar. Novinar je postavio pitanje: ako bi došlo do napada Rusije sa Krima, kako bi se ponašala Ukrajina?

Predsednik je odgovorio: ako se to dogodi, mi ćemo braniti svoju zemlju i svi će ići u odbranu. A pitanje je bilo „kad bi bilo“, a odgovor je bio u istoj ravni“, rekao je Kravčuk u tokom gostovanja na televiziji.

Bivši predsednik je siguran da bi tako odgovorio „bilo koji patriota“ i odmah je nastavio:

„Sada, kada više nisam bio predsednik, pitali su me i: Ako bi neprijatelj došao u vašu zemlju, šta biste učinili?

Rekao sam da imam dovoljan broj oružja različitog kalibra, pucao bih na svakog neprijatelja koji bi stajao na mojoj teritoriji, dok je oružje u rukama i dok oči gledaju.

Pobediću neprijatelja, a ne živeti po principu okretanja drugog obraza. Ovo je normalan odgovor patriote Ukrajine, osobe koja voli svoju zemlju“, rekao je Kravčuk.

Kakav odgovor Rusija ima na turske Bajraktare, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA