Najnovije

ORUŽJE KOJE JE RUSIJA DUGO ČEKALA: Vojni stručnjak o dronu ''Orion-3'' (VIDEO)

Ruska bespilotna letelica „Orion“ prvi put je koristila navo]ene rakete. Kako je na radiju Sputnjik primetio vojni stručnjak i glavni urednik sajta MilitaryRussia.ru Dmitrij Korwev, vojska tako dobija bespilotni izviđački i udarni kompleks.

Orion-3 (Foto: RIA Novosti)

Bespilotna letelica Orion lansirala je navođene rakete male veličine, prenosi RIA Novosti pozivajući se na izvor iz vojno-industrijskog kompleksa.

Orion je postao prvi ruski dron koji je koristio ovu vrstu oružja. Pored toga, razra]ena je upotreba navođenih kliznih bombi.

Prema rečima stručnjaka, masovni ulazak Oriona u trupe „obnoviće paritet sa potencijalnim neprijateljem u ovoj klasi oružja“.

Ranije je ministar odbrane Sergej Šojgu rekao da su prvi kompleksi Orion već prebačeni u Vazdušno-kosmičke snage. U kalendaru za 2021. koji je Ministarstvo odbrane nedavno objavilo, dron je prvi put zvanično prikazan sa okačenim oružjem - KAB-20 korigovane vazdušne bombe.

Dron spada u klasu vazduhoplova srednje visine sa dugim trajanjem leta, rekao je vojni Kornjev.

"Izviđačka verzija drona Orion ima domet od 250 kilometara. To znači da može doći do cilja udaljenog više od 100 kilometara i vratiti se nazad. Trajanje leta mu je do 24 sata, što je prilično puno. Visina leta je oko 8 hiljade metara. Nije neophodno da uvek bude na ovoj visini, ali na njoj dobija maksimalanu ppreglednost“, dodaje on.

Prema njegovim rečima, pojava udarne varijante Oriona značajno proširuje mogućnosti korišćenja ovih dronova.

"To je ono što smo svi čekali. Naravno, ovo u velikoj meri proširuje mogućnosti za upotrebu ove vrste aparata. Princip rada ovde je prilično jednostavan, to je, u neku ruku, izviđački i udarni kompleks. Aparat otkriva metu, uverava se da je upravo to cilj. , koji mora biti pogođen, a u realnom vremenu u ove svrhe koristi navođene rakete. Bonus „Oriona" je što je ovo dron koji već proizvodi naša industrija i koji je već usvojen u službi. Shodno tome, izgled opcije udara može biti gotovo bezbolan, može se prilično brzo pustiti u rad“, zaključuje Dmitrij Kornjev.

O novom sukobu u Karabahu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA