Najnovije

ULTIMATUM ZAPADA ZA DONBAS: Kijev ima razlog za strah

Lideri svetskih sila mogu da se dogovore o rešenju sukoba u Donbasu već sledećeg leta, rekao je penzionisani pukovnik Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) Oleg Starikov.

Ukrajina i SAD (Foto: Predsedništvo Ukrajine)

Vojni stručnjak je uveren da je prilika da se Ukrajina suoči sa činjenicom da je neophodno ispuniti odluku lidera svetskih sila rezultat činjenice da sa ukrajinskom stranom u pregovaračkoj grupi o Donbasu niko ozbiljno ne komunicira, rekao je Starikov tokom gostovanja na ukrajinskoj TV NAŠ

Bivši oficir SBU strahuje da će se Berlin, Pariz, London i Vašington dogovoriti sa Rusijom o rešavanju situacije i da će Ukrajini postaviti niz ultimatuma.

„Kao da je došlo vreme kada će nas negde sredinom sledeće godine <...> američki ambasador nazvati i reći nam šta treba da učini Ukrajina, koja je prestala da bude „nezavisna“ zemlja, izvršavaće komande spoljne kontrole. Kažem ovo sasvim ozbiljno“, rezimirao je Starikov.

Prema stručnjaku, takav razvoj događaja može se izbeći ako se ukrajinski tim u Trilateralnoj kontakt grupi potpuno promeni, sa izuzetkom prvog predsednika Ukrajine Leonida Kravčuka, sa kojim ruska strana razgovara bez komplikacija.

„Sa tim ljudima, samo neću imenovati njihova imena, svi ih znate, to su ljudi koji nemaju pojma šta se tamo zaista događa - ruska strana ne razgovara s njima, nema dijaloga“, zaključio je Starikov.

Koje položaje su Rusi zauzeli u Siriji, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA