Najnovije

TURCI NEMILOSRDNO NAPALI: Kurdi su pretrpeli teške gubitke, narod beži, u strahu od represije

Turske oružane snage nastavile su u utorak svoju vojnu kampanju na severu Sirije, pošto su njihove trupe "zakucale" položaje Sirijskih demokratskih snaga (SDF) u oblastima Al-Rake i Alepa.

Turska vojska (Foto: Jutjub)

Prema izveštaju sa terena, turske oružane snage proširile su svoj napad u utorak sa područja Ajn Isa u Al-Raki, do grada Manbij na severoistoku Alepa.

Zbog napada na Manbij i Ain Isu, nekoliko stanovnika ovih područja bilo je primorano da pronađe sigurnost, usred sve veće bojazni da će turske oružane snage i njihovi saveznici pokrenuti novu vojnu operaciju.

U prošlosti je Turska koristila prisustvo SDF u regionu istočno od Eufrata kao izgovor za pokretanje "antiterorističkih operacija".

Prema Ankari, SDF i Jedinice za zaštitu naroda (IPG) izdanak su van zakona Kurdistanske radničke partije (PKK), koja je nekoliko godina ratovala sa Turskom.

Uz trupe SDF-a povezane u tekućim operacijama protiv Islamske države u istočnoj Siriji, Turska će verovatno iskoristiti situaciju i proterati ih iz više oblasti istočno od Eufrata i uspostaviti mnogo veću tampon zonu u severnom delu Sirije.

Sirijski stručnjak upozorio na sledeći potez Turske! Moguće novo poprište borbi. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: AMN

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA