Najnovije

LUKAŠENKO OKUPIO SPECIJALCE: Obojena revolucija nije prošla! (VIDEO)

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, govoreći danas pred pripadnicima Specijalne jedinice policije Glavne uprave unutrašnjih poslova Gradskog izvršnog odbora Minska, dao je nedvosmislenu ocenu uspeha u sprovođenju „obojene revolucije“ u zemlji - ona nije prošla.

Aleksandar Lukašenko (Foto: Predsedništvo Belorusije)

„Vreme je prolazilo, strasti su se smirivale, a ljudi su svojim očima videli ko teži ka vlasti.

Vodeću ulogu u organizovanju uličnih nereda igraju strani lutkari i njihovi poslušnici-saradnici, koji na drugi način nisu uspeli da pokažu svoj politički značaj.

Takve ljude smo već videli u nemačkim novinskim vestima, kako oduševljeno marširaju sa belo-crveno-belim zastavama i firerovim portretima.

Uprkos ogromnim finansijskim injekcijama, direktnom stranom učešću u organizovanju protestnih akcija i pripremi radikalnih elemenata, pokušaj oživljavanja takve stvari danas je praktično propao iz jednostavnog razloga - nemoguće je veličati nacizam u zemlji koja je izgubila svakog trećeg građanina.

Pobuna, blickrig ili obojena revolucija nisu prošli“, rekao je Lukašenko.

Međutim, dodao je da u ovom trenutku nema razloga za slabljenje budnosti, napominjući područja sa potencijalnim pretnjama.

„Propali „zmagari“ koji sede u toplim inostranim kancelarijama nastavljaju da izmišljaju sve više spletki protiv naše države, kako kažu, „za dobro beloruskog naroda“. Dobra se jednostavno ne vid “, naglasio je beloruski predsednik.

Koliko će još trajati rovovski rat u Donbasu, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA