Najnovije

NAPADNUTA RUSKA VOJSKA U SIRIJI: DŽihadisti rešetali po konvoju, nešto se kuva na jugu Idliba

Rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da su tri ruska vojnika ranjena na jugu provincije Idlib, tokom napada džihadista na njihov konvoj.

Ruska vojska u Siriji. (Foto: Jutjub)

Ministarstvo nije preciziralo koja grupacija stoji iza napada, ali ako uzmemo u obzir koje formacije operišu u toj oblasti najverovatnije su u pitanju džihadisti Hajat Tahrir al-Šama ili Nacionalnih odbrambenih snaga.

Već danima teroristi gorenavedenih grupa, kao i Turkestanske islamske partije i Horas al-Dina, pojačavaju napade na Sirijsku arapsku armiju u provincijama Idlib, Hama, Alepo i Latakija.

Zbog toga je Damask poslao pojačanja na severozapad zemlje, dok su u isto vreme ruski avioni nastavili da izvode vazdušne udare u provincijama Latakija i Idlib.

Kako navode izvori iz Sirijske arapske armije za Al-Masdar, Rusi su ove nedelje žestoko tukli po DŽabal al-Akradu i po gradiću Kabani. Taj gradić je uporište Ujgura iz Turkestanske islamske partije i terorista Hajat Tahrir al-Šama. 

Zanimljivo je da upravo u tom gradu, koji sirijska armija ne uspeva da zauzme već godinama zbog teškog terena, okosnicu odbrane čine Albanski teroristi iz grupe DŽemat Albani, koja je deo Hajat Tahrir al-Šama.

Vojska krenula u napad, a onda se pojavila ruska avijacija! Više o tome OVDE.

Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA