Najnovije

ZAHAROVA SIGURNA U SRPSKU POLICIJU: Portparolka ruske diplomatije nema dilemu da će državni organi uhvatiti vandale

Rusija nema dilemu da će srpske vlasti pronaći vandale koji su oskranvili spomenik ''Večna vatra" u Beogradu i privesti ih pravdi, rekla je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, izrazivši zahvalnost za odgovarajuću reakciju na incident.

Marija Zaharova- (Foto: ria.ru)

- Delimo ogročenost sprske javnosti zbog vandalskog čina koji se dogodio 30. decembra, u pokušaju da se baci senka na bratske odnose Rusije i Srbije. Neke propalice su se usudile da uvrede sećanje na sovjetske i jugoslovenske ratnike, koji su pali boreći se protiv nacističkih okupatora. Zahvalni smo srpskoj vlasti na brzom reagovanju na incident i ne sumnjamo da će krivci biti privedeni pravdi -rekla je Zaharova.

Ona je dodala da tako "jeftin kriminalni trik" ne može da uzdrma rusko-srpske odnose.

- Beogradska ''Večna vatra'' je jedan od simbola i podsetnika koliku smo cenu morali da platimo da bismo imali mirno nebo, mogućnost da živimo i gradimo danas, sve za slobodu Evrope. Očigledno, nekome to ne odgovara - dodala je Zaharova.

Spomenik "Večna vatra" na Spomen-groblju oslobodiocima Beograda oskrnavljen je u noći između utorka i srede kada su plamen ugasili nepoznati počinioci i farbom na njemu napisali "Oslobodioci? Ne, nikada" i precrtali srp i čekić.

Spomenik su na svečanoj ceremoniji upalili ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i srpski predsednik Aleksandar Vučić tokom nedavne posete Lavrova.

Knežević pozvao 40 crnogorskih sudija da daju ostavke! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA