Najnovije

RUSKA VOJSKA JE NADMOĆNA: Ukrajinci konačno priznali "gorku" istinu (VIDEO)

Direktor ukrajinske konsultantske kompanije „Difens ekspres“ i bivši vojnik Sergej Zgurec ispričali su za list „Novo vreme“ zbog čega ruska vojska nadmašuje ukrajinsku.

Ilustracija (Foto:RIA)

Prema rečima stručnjaka, nijedna brigada ukrajinskih oružanih snaga nema automatizovane kontrolne sisteme (ASU) koji omogućavaju praćenje aspekata borbe u realnom vremenu, kao i brzo izdavanje naređenja visoke komande jedinicima uz pomoć radio-signala i paketa podataka. Automatizovani kontrolni sistemi pružaju mogućnost operativnog donošenja taktičkih odluka: kontroliranje trupa i naoružanja, uključujući izviđačke i napadačke bespilotne letelice.

„Ruska vojska je dobila 40 kompleta automatizovanih sistema upravljanja na nivou brigade – oni su sada u službi i onih jedinica koje su smeštene u blizini granice sa Ukrajinom“, izjavio je Zgurec.

Sa svoje strane, vrhovni komandant oružanih snaga Ukrajine, general-pukovnik Ruslan Homček rekao je da njegove kolege neće videti automatizaciju borbenih jedinica. Prema njegovim rečima, u vojsci se godinama finansiraju samo dva projekta ASU, pri čemu je na jedan od njih potrošeno već 700 miliona grivni (preko 20,33 miliona evra)

„Pre mesec dana, komisija Generalštaba za uvođenje sledeće faze ovog sistema završila je svoj posao. Kao rezultat toga, tu su metal, kompjuter, stolica i sto, ali nema softvera“, navedeno je u članku.

Zgurec smatra da broj tenkova neće spasiti Ukrajinu.

„U ratu je pobednik onaj ko brže primeti neprijatelja, brže prenese njegove koordinate, napadne i povuče se“, rekao je bivši vojnik i precizirao da ruska brigada isti zadatak obavlja pet puta brže od ukrajinske.

Nikad, nikad se ne smejte predsedniku dok priča. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA