Najnovije

RUSKI LOVCI POČISTILI NEPRIJATELJA: Više od 30 vazdušnih udara po džihadistima (VIDEO)

Ruske i sirijske vazdušne snage povećale su svoje vazdušno prisustvo u centralnoj Siriji ove nedelje, pošto su njihovi ratni avioni pokrenuli desetine vazdušnih udara na položaje Islamske države, unutar provincije Hama, Al-Raka i Homs.

Ilustracija (Foto: mil.ru)

Prema nekoliko izveštaja sa terena, vazdušnim napadima rukovodilo je rusko vazduhoplovstvo, koje je u protekla 72 sata izvelo preko 30 udara na terorističke položaje.

Većina ruskih i sirijskih vazdušnih napada koncentrisana je na okrug Al-San u Hami, gde Islamska država pokušava da stvori trajno prisustvo od početka 2020. godine.

Napad velikih razmera takođe se poklapa sa nedavnim napadom Islamske države na snage Sirijske arapske vojske (SAA) i Al-Kuds (palestinska paravojna formacija) u ovom ruralnom delu Guvernorate Hama.

Islamska država nastavlja sa snažnim napadima u istočnoj Hami, što se čini velikim preokretom u terorističkim aktivnostima sa granice Deir ez-Zor - Homs.

Prethodno je Islamska država operisala po istočnom Homsu i zapadnom delu Deir ez-Zora, međutim, od velikih ruskih i sirijskih bombaških napada prošlog leta, teroristička grupa preusmerila je svoje operacije u centralnu Siriju kako bi nastavila svoje napade na vladu.

Ukrajinci konačno priznali istinu da je ruska vojska nadmoćnija. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: AMN

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA