Najnovije

CRNU GORU ČEKA DUG OPORAVAK! Šta je novoj vladi ostalo nakon 30 godina diktatorskog režima Mila Đukanovića?

Građanski aktivisti i novinari ocenjuju da je najveća zaostavština trodecenijske vladavine partije Mila Đukanovića podeljeno društvo, po svim osnovama.

Zdravko Krivokapić. (Foto: Jutjub)

U nasleđe bivša vlast ostavlja i naraslu korupciju, privatizovane državne resurse, ekonomski i socijalno raslojenu zemlju.

Spoljnopolitički kurs, generalno se smatra pozitivnim.

Šta je ključna poztivna i negativna karakteristika trodecenijeske DPS vlasti na polju unutrašnje i spoljne politike?

- Ono što ostaje kao zaostavština 30-godišnje vlasti DPS, to je posvađani narod po bratskoj, nacionalnoj, političkoj, religijskoj i svakoj drugoj osnovi i to je nešto što neće moći jedna vlada da sredi, jedna politika da popravi, već nešto što će dugo trajati i od čega ćemo se dugo lečiti. Što se tiče dobrih stvari, jako je teško istaći šta je to i zapravo dovoljno govori o ovoj bivšoj vlasti kakva je bila to što je najbolja stvar koju možemo reći za njih je što nisu pali pod neke diktatorske instinkte i pokušali svim silama da brane vlast i ospore ove izbore - rekao je građanski aktivista Stefan Đukić.

Šta je ključna poztivna i negativna karakteristika trodecenijeske DPS vlasti na polju ekonomije?

- Što se ekonomije tiče, ove godine smo videli šta je najgora stvar u našoj ekonomskoj politici, to je vezivanje za jednu privrednu granu - turizam, koju je ove godine uništila pandemija koronavirusa, a znamo da se ovo nije desilo, desilo bi se nešto drugo što bi kao domino efekat pokvarilo čitav sistem dalje. Tako da je veliki nauk da se ne može na jednoj nesugornoj grani bazirati ekonomija i to je nešto što se mora mijenjati u budućnosti. Ako pričamo o drobrim stvarima ekonomije, to je jako teško videti. Postoje neke progresivne mere koje su na nivou načela, kao što je recimo mali porez na dobit, ali koje nisu do sada iskorišćene kao ekonomska prilika - kaže Đukić.

Rusi upotrebili moćno oružje u Karabahu! Više o tome OVDE.

Izvor: vijesti.me

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA