Najnovije

RUSKI VOJNI ROBOTI U KARABAHU: Čiste teritoriju oko Šušija (VIDEO)

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije prikazalo je rad ruskih mirovnjaka koji nastavljaju sa uklanjanjem mina u Nagorno-Karabahu.

Uran-6 (Foto: Jutjub)

Ministarstvo odbrane Rusije izveštava o uspešnom inženjerskom izviđanju i razminiranju područja duž puta Šuša-Lisogorski, gde je pregledano i očišćeno 4,8 hektara teritorije i 2,5 km puteva.

Vojni robot za uklanjanje mina „Uran-6“ započeo je rad u selu Hojali. Uz njegovu pomoć već je snimljeno oko 8 hektara terena

Pre Nagorno-Karabaha, ovi jedinstveni robotski sistemi pokazali su svoju efikasnost tokom operacije u Siriji, gde su očistili područja Palmire, Alepa i Deir ez-Zora od mina koje su postavili teroristi.

Korišćenje robota za deminiranje sa daljinskim upravljanjem omogućava povećanje površine očišćenih područja, osiguravajući maksimalnubezbednost vojnika. Operator može da kontroliše „Uran-6“ na udaljenosti do 800 m. Tokom rada kompleksa municija u zemlji postaje bezopasna kao rezultat detonacije ili fizičkog uništenja.

Ukupno su ruske inženjerske jedinice koje rade u Nagorno-Karabahu očistile gotovo 50 hektara terena i 17 km puteva, a otkriveno je i neutralisano oko 1.150 eksplozivnih predmeta.

Inženjersko izviđanje u zoni odgovornosti ruskih mirovnih snaga u Nagorno-Karabahu se nastavlja.

Odakle Tramp povlači vojsku, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA