Najnovije

HRVATSKI VOJNI ANALITIČARI: Šta će se desiti ako Amerika napadne Rusiju na kopnu?

Vojni analitičari procenili su šanse za uspešan američki napad na kopno Rusije.

Američki napad (Ilustracija: Pixabay)

Stručnjaci hrvatskog izdanja Binkov's Battlegrounds modelirali su situaciju u kojoj Vašington objavljuje rat Moskvi, pod uslovom da to može učiniti samostalno, bez uključivanja NATO saveznika i nuklearnog arsenala.

Stručnjaci veruju da će se Sjedinjene Države suočiti sa mnogim problemima koji će započeti u fazi izbora rute do Rusije. Dakle, ako američka vojska odluči da napadne Rusku Federaciju preko Poljske, Nemačke ili Crnog mora, onda će prvo morati da se obračuna sa tim zemljama i Turskom.

Napominje se da će Varšava i Berlin verovatno protestvovati protiv takvih akcija SAD, a Ankara će definitivno odbiti da pusti američke brodove.

Posmatrači su analizirali još jedan scenario, koji je povezan sa invazijom iz vazduha. Naglasili su da su SAD u vazduhoplovstvu superiornije od Ruske Federacije, ali čak i raspoložive snage, prema autorima, verovatno neće biti dovoljne za pobedu. Istovremeno, glavni problem američkih pilota biće efikasni ruski PVO sistemi.

Analitičari naglašavaju da se većina vazduhoplovnih baza Pentagona nalazi u Evropi. Rusija će ovo iskoristiti za uništavanje američke letelice na prvi znak vojne agresije na nju.

Vojni stručnjaci se slažu da će sukob pojedinačno sa Ruskom Federacijom rezultirati velikim gubicima za Sjedinjene Države. Međutim, uz učešće svojih saveznika, vojna agresija Vašingtona može imati sasvim drugačiji scenario, naveli su hrvatski stručnjaci.

O vazdušnoj provokaciji velikoj 120 kvadratnih metara u Donbasu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA