Najnovije

AMERIKANCI NAPADAJU S-400 I SU-34: Borbena dejstva protiv ruskih vojnih vozila (VIDEO)

Američka vojska izvela je vežbu Smaragdna zastava na Floridi, posebno usmerenu na uvežbavanje borbene taktike protiv ruske opreme, objavio je Defence Blog.

S-400 (Foto: Jutjub)

Blog je prikazao slajdove sa prezentacije američkog ratnog vazduhoplovstva, koji prikazuju ruske sisteme PVO S-400, lovce-bombardere Su-34 i podmornice kao napadnute „neprijateljske ciljeve“.

Takođe, autori članka izveštavaju da su Amerikanci u vežbama koristili uzorke ruskih tenkova T-72.

Napominje se da su Sjedinjene Države za „pripremu za bitku 21. veka“ koristile kopneno i vazdušno naoružanje, kao i satelitske i računarske tehnologije.

Ruski vojni stručnjak Konstantin Sivkov, razgovarajući sa novinama Vzgljad, primetio je da demonstracijske vežbe nemaju mnogo veze sa stvarnim vojnim operacijama. Naglasio je da je S-400 najmoćniji raketni sistem na svetu, a Su-34 se smatra jednim od najboljih bombardera.

„Tvrdnje da je datu rusku opremu lako uništiti su besmislice. Ali otkriva još nešto drugo - činjenica da su ispitivanja izvršena posebno za rusko oružje. Amerikanci se jednostavno pripremaju za rat sa Rusijom “, rekao je.

Glavni urednik časopisa Nacionalna odbrana Igor Korotčenko zauzvrat je situaciju nazvao „lokalnom taktičkom epizodom“ i izrazio mišljenje da su vojni potencijali Rusije i Sjedinjenih Država jednaki.

Zbog čega mogu da zarate Rusija i NATO, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA