Najnovije

BAJDEN SPREMA BLICKRIG NA BALKANU! Novi američki predsednik ima plan za Srbiju!

Ivan Vejvoda, visoki saradnik bečkog Instituta za humanističke nauke i poznavalac evropskih prilika, ocenio je da će osnova politike buduće američke administracija na čelu sa predsednikom DŽozefom Bajdenom, kada je reč o Zapadnom Balkanu, biti što skorija integracija tog regiona u evroatlantske integracije gde god je to moguće.

Ilustracija (Foto:Jutjub/ Pravda)

"Uostalom, u ovom periodu videli smo da su Crna Gora i Severna Makedonija postale punoravne članice NATO, kao što je to i Albanija. Znači već pola tih zemalja je deo evroatlantskih integracija. Mnoge su na putu", rekao je Vejvoda za Glas Amerike.

On dodaje da su razgovori o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine na prvom mestu na dnevnom redu kada je reč o evropsko-američkom angažovanju u regionu.

"Mislim da je veoma važno što su SAD odlučile da otvore Kancelariju za međunarodnu razvojnu pomoć za ulaganje ozbiljnih sredstava u region (zvanican naziv: Razvojna finansijska korporacija, prim. nov), pre svega u infrastrukturu, u proizvodnju i drugo. To je ozbiljan korak i odgovor na ono što se naziva ulazak i uticaj trećih aktera, tu se pre svega misli na Rusiju, na Kinu, na Emirate i Tursku", smatra Vejvoda.

O novom varvarstvu Azera u Karabahu pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA