Najnovije

EU NIJE ZADOVOLJNA SRBIJOM: Pa šta ćemo sad?

Kažu iz Evropske komisije da je veliko pitanje da li Srbi uopšte i žele da uđu u Evropsku uniju.

Srbija i EU (Ilustracija: Pravda)

Piše: Marina Nedeljković, poslanica SRS u Skupštini AP Vojvodine

Novinske stranice i internet portali su juče preneli vest kako, tobože, Evropska unija nije zadovoljna napretkom Srbije ka članstvu u ovoj organizaciji i da zbog toga ove godine nije otvoreno nijedno jedino pristupno poglavlje. 

Hmmm, odmah se kao logično pitanje nameće, a šta to vlast u Srbiji planira da učini u narednom periodu, a da odobrovolji EU zvaničnike? Možda da, kao što je najavila žuta ministarka Čomić u naprednjačkoj vladi, uvedemo pravo na istopone brakove. Bravo, odličan potez. Ili još koju gej paradu, pošto je to potpuno bezbedna zona od zaražavanja, a svetska epidemija se kod nas širi isključivo na slavama i u verskim objektima. Znam, mora da će dozvoliti i još koji koncert za bradate pevače/pevačice nedefinisane rodne orijentacije. To je sigurno pun pogodak. 

Šta bi još mogla vlast da učini da nas zavole ovi sa Zapada? Možda da svakom iz Evropske komisije da po sto evra ili paket pomoći EU pezionerima o njihovom sopstvenom trošku, kupljen njihovim parama, a predstavljen kao velikodušnost vlasti? A da, ipak njih ne mogu da tako lako drže na belom hlebu i na rubu egzistencije, kako bi manipulisali sa njihovom izbornom voljom. 

Sigurno je onda najbolje da ubede EU zvaničnike da su za sve krivi ovi pre njih, samo nije baš najjasnije kako će im objasniti odakle svi ti žuti kadrovi sada na glavnim pozicijama i u novoj vlasti i zašto tajkuni koji su ukrali milioni nisu iza rešetaka? Da i taj plan ima ozbiljnih mana... Možda da pojačaju slobodu medija? A realno gde ćeš slobodnije izražavanje u medijima od onoga što smo videli u prethodnom periodu, gde svaka rijaliti voditeljka ima svoj program i terminilogiju prilagođenu njenom (ne)znanju? 

Možda im se tada i svidimo, a možda sigurno ne! Pa znate šta gospodo iz EU, ne sviđate se ni vi nama, a nismo nešto ni zadovoljni sa vašom politikom. Valjda, gle čuda, prvo Srbi i svi ostali građani Srbije treba da se pitaju da li su zadovoljni životom u Srbiji i zašto nisu?! Kažu i iz Evropske komisije da je veliko pitanje da li Srbi uopšte i žele da uđu u Evropsku uniju. Konačno nešto pametno i od njih da se čuje…

O hitnom zahtevu Haškog tribunala za hapšenje radikala pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA