Sastojci:
1 kg pilećeg mesa (bataci, zabatak, belo meso)
100 ml ulja
1 kašika suvog začina
malo soli
300 ml jogurta
2 kašičice senfa
peršunov list
Priprema:
Zavisno koliko krupni komadi su vam piletine toliko će priprema i trajati. Za batake i zabatke nešto duže, ali za belo meso kraće, ali u oba slučaja brzo se sprema i jako je ukusno.
Ukoliko imate batake onda ih zasecite sa obe strane do koske, stavite u dublji tiganj, uspite ulje i suvi začin pa nalijte čašu vode i na srednjoj vatri dinstajte 15 minuta.
Kada voda ispari zapecite u ulju koje je ostalo, pa ocedite, nalijte jogurt, dodajte senf i malo soli pa ostavite na laganoj vatri da se krčka dok višak tečnosti ne ispari, pred kraj dodajte peršunov list.
Ukoliko imate belo meso isecite ga na malo krupnije kockice, pospite suvim začinom pa propecite na ulju. Ocedite nalijte jogurt i dodajte senf i krčkajte dok višak vode ne ispari, pred kraj dodajte peršunov list.
Poslužite uz neki rižoto ili krompir.
Prijatno!
Recept za kremastu piletinu u sosu od majčine dušice i limuna pročitajte OVDE.
Izvor: domacirecepti.net