Najnovije

NEPRIJATELJ KRENUO U OFANZIVU! Turska vojska ne prestaje da vrši teror u Siriji!

Turske oružane snage i njihovi saveznički militanti pokrenuli su u sredu nekoliko napada širom severnog dela Sirije, što je navelo Sirijske demokratske snage (SDF) da odgovore na ova ničim izazvana neprijateljstva.

Turska vojska. (Foto: Jutjub)

Prema terenskom izvoru u guberniji Al-Hasaka, turske oružane snage i njihovi saveznički militanti lansirali su nekoliko artiljerijskih granata i raketa prema selu Tal Tamr, što je kasnije praćeno snažnom paljbom trupa Slobodne sirijske vojske (FSA) koje su gađale borci SDF u blizini strateškog područja Abu Rasin.

Sirijske demokratske snage odgovorile su na ovaj napad pokretanjem brzog kontranapada da odbace militante koje podržavaju Turci, što se pokazalo uspešnim kada su potonji prebacili svoje trupe nazad.

U međuvremenu, na frontu Manbij, militanti podržani od Turske nastavili su sa kršenjem primirja lansiranjem određenog broja artiljerijskih granata prema trupama Vojnog saveta Manbija. Nije bilo potvrde o međusobnoj razmeni neprijateljstava.

Na severu Al-Raka, turske oružane snage napale su selo 'Ain' Isa obiljem projektila i artiljerije, praćeno nekoliko letača sa svojim dronovima.

Turske oružane snage i njihovi saveznički militanti nedavno su pojačali napade istočno od Eufrata, uprkos tekućem sporazumu o prekidu vatre koji zabranjuje ta neprijateljstva.

Eskalacija turskih oružanih snaga podudara se i sa povratkom njihovih savezničkih sirijskih plaćenika, koji su proveli dva meseca u regionu Karabaha boreći se sa jermenskim snagama u ime Azerbejdžana.

Asad dobio velikog saveznika, Damask ima novi plan! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA