Najnovije

AMERE NIJE BRIGA ŠTO SU POGUBNE ZA CIVILNO STANOVNIŠTVO: Tramp ukinuo ograničenja za korišćenje protivpešadijskih mina!

Američki predsednik Donald Tramp ukinuo je ograničenja određena američkoj vojsci 2014. u vezi sa upotrebom protivpešadijskih mina, pogubnih za civilno stanovništvo.

Donald Tramp (Foto: Flickr)

„Nova politika će omogućiti vojnom zapovedništvu da u vanrednim okolnostima koristi napredne protivpešadijske mine, posebno izvedene da smanje ranjavanje civila i partnerskih snaga“, navodi se u saopštenju Bele kuće, prenosi AP.

Dodaje se da je ova promena politike deo posvećenosti Trampa da obezbedi da će američke snage biti sposobne da odgovore na bilo kakvu pretnju.

Tramp je ovom odlukom poništio odluku prethodnog predsednika Baraka Obame o delomičnom pridruživanju sporazumu o zabrani protivpešadijskih mina, koji su ratifikovale 164 zemlje, a koji zabranjuje upotrebu, skladištenje, proizvodnju i prenos protivpešadijskih mina koje se ukopavaju u zemlju i eksplodiraju kada se na njih stane.

Sjedinjene Američke Države nisu potpisale tu konvenciju, ali od 1991. su ih koristile samo 2002. u Avganistanu.

Američki ministar odbrane Mark Esper pozdravio je Trampovu odluku ističući da su protivpešadijske mine važno šredstvo koje američke snage moraju da imaju na raspolaganju kako bi osigurale uspeh svoje misije.

– S minama opremljenim novim tehnologijama, mislim da ste se uverili da smo pomno razmotrili kako će one biti korišćene i šta će s njima biti nakon sukoba, što je često pitanje – rekao je Esper.

Pokrenut napad na vojsku u istočnom Alepu! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA