Najnovije

MILITANTI NE ODUSTAJU: Pokrenut napad na vojsku u istočnom Alepu! Ima mrtvih!

Militanti iz takozvane „Sirijske nacionalne armije“ (SNA) podržani od strane turske vojske, započeli su danas iznenadni napad u selu Al Bab u istočnom Alepu, što je rezultiralo smrću nekoliko vojnika sirijske vojske.

Militanti u Siriji (Foto: Jutjub)

Na čelu s frakcijom Ahrar Al Šarkija, napad SNA iznenadio je sirijsku vojsku duž ose Al Bab, što je kasnije rezultiralo zarobljavanjem tri grada od strane turskih militanata.

Militanti podržani od strane Turske objavili su snimke svojih boraca kako gaze po ruskoj zastavi nakon što su zauzeli gradove Tal Rahal, Karabiša i Al Šalah ​​u blizini strateškog grada Al Bab u istočnom Alepu.

Militanti su tokom napada uspeli da zarobe jedan tenk sirijske vojske i drugo oklopno vozilo, a pritom su ubili i najmanje osam vojnika koji su postavljeni na tom frontu.

Nakon ovog napada militanata koje podržavaju Turci, oni će se povući na linije fronta Al Bab, ostavljajući oblasti koje će sirijska vojska ponovo zauzeti.

Ovaj poslednji napad militanata koje podržavaju Turci dolazi u isto vreme kada sirijska vojska kreće u ofanzivu u provincijama Idliba i Alepa.

DŽihadisti krenuli u ofanzivu, a onda su doživeli debakl! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA