Najnovije

"VIŠE NEĆE BITI NIKAKVIH VEZA SA IZRAELOM I SAD!" Palestinci se dižu na ustanak! Nezavisna država ili smrt!

Palestinski vođa Mahmud Abas najavio je prekid svih veza sa Izraelom i SAD, uključujući saradnju u oblasti bezbednosti, nekoliko dana nakon što je Vašington objavio mirovni plan za Bliski istok.

Palestinci (Foto: Jutjub)

- Želimo da vas obavestimo da više neće biti nikakvih veza sa Izraelom i SAD, uključujući saradnju u domenu bezbednosti - rekao je Abas na sastanku Arapske lige u Kairu.

On je rekao da američki plan predstavlja "kršenje sporazuma o autonomiji" koji je postignut u Oslu 1993. godine između Izraela i Palestinaca, navodi AFP.

- Odluka je usledila nakon što su se i Izrael i SAD povukli iz potpisanih sporazuma i međunarodnog legitimiteta - objasnio je Abas, te dodao da će Izrael morati da snosi odgovornost kao okupaciona sila za Palestinske teritorije.

On je rekao da će Palestinci nastaviti sa legitimnom borbom za svoja prava koristeći miroljubiva sredstva. Prema američkom mirovnom planu, Izrael će zadržati kontrolu nad Jerusalimom kao "nepodeljenim glavnim gradom" i pripojiće naselja na palestinskoj zemlji.

Američki predsednik Donald Tramp je rekao da će Palestinci moći da proglase glavni grad unutar anektiranog istočnog Jerusalima.

Palestinske vođe odbacile su sporazum, rekavši da zaslužuje da bude "bačen na đubrište istorije".

Pročitajte OVDE   čija će to osveta biti žestoka.

Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA