Najnovije

"GOSPODAR KOSOVA" IZAZVAO NOVI HAOS U PRIŠTINI: Veselji traži da Vjosa Osmani vrati fotografiju Tačija!

Najuticajnija opoziciona Demokratska stranka Kosova Kadri Veseljija nastavlja da bojkotuje sednice predsedništva parlamenta, dok predsednica skupštine Vjosa Osmani ne vrati u svoj kabinet fotografiju predsednika Kosova Hašima Tačija.

Kadri Veselji vršlja po KiM (Foto: Jutjub)

Osmanijeva je prvog dana rada u svom kabinetu umesto Tačijeve postavila fotografiju prvog kosovskog predsednika Ibrahima Rugove.

Zamenik predsednika parlamenta iz DPK Memlji Krasnići i šef poslaničke grupe te stranke Bedri Hamza bojkotovali su i današnju sednicu predsedništva.

U pismu Osmanijevoj, DPK je poručio da je ovaj bojkot sednice predsedništva simboličan i politički čin, kojim žele da ukažu da je ona sklanjanjem Tačijeve fotografije prekršila zakon, prenela je prištinska Koha.

Naveli su da tim pismom i formalno od Osmanijeve traže da postupi po važećim propisima i odmah vrati fotografiju Tačija, jer bi u suprotnom sve to moglo imati kratkoročne i dugoročne posledice, kako kažu, na institucije i politički život u celini.

Osmani: Bojkot DPK je političke prirode

Predsednica Skupštine Kosova Vjosa Osmani tvrdi da je bojkot predsedništva Skupštine od strane DPK političke prirode.

Iako je u obrazloženju DPK naglasio da je taj bojkot posledica uklanjanja fotografije predsednika Kosova Hašima Tačija, Osmani je to negirala.

Prema njenim rečima, DPK je od 3. februara počela sa bojkotom te institucije, što je bilo pre uklanjanja fotografija predsednika Tačija.

“DPK je započeo bojkot 3. februara uveče, kada je vlada izglasana i ja sam izabrana za predsednika. Zašto oni rade ovaj politički bojkot i pokušavaju da blokiraju rad institucija, to je pitanje za njih", rekla je Osmani.

DPK se protivio izboru Osmanijeve za predsednika parlamenta jer prethodno Gljauk Konjufca nije podneo ostavku na tu funkciji.

Osmani je naglasila da ukoliko bilo koji poslanik ili parlamentarna grupa sumnja u postupak izbora, ima pravo žalbe Ustavnom sudu, tako da i posle njenog razrešenja, ponovo će je imenovati za predsednicu parlamenta. Ističe da bi za to trebalo samo vremena.

Pročitajte OVDE kakav je haos Nenad Čanak izazvao na društvenim mrežama.

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA