Najnovije

ZAUSTAVITE ODMAH NAPADE! Turska poručila Rusiji: Ispunite svoje obaveze u okviru sporazuma, ovo je neprihvatljivo!

Na pregovorima sa ruskom delegacijom u Ankari Turska je izjavila da napadi na njene osmatračnice u sirijskom Idlibu odmah treba da budu zaustavljeni, navodi se u saopštenju portparola turskog predsednika Ibrahima Kalina.

Redžep Tajip Erdogan (Foto: sajt predsednika Turske)

- Turska strana je ruskoj delegaciji saopštila da su napadi na tursku vojsku neprihvatljivi i da će se i dalje davati najodlučniji odgovor. Naglašeno je da je potrebno odmah prekinuti napade na osmatračnice turskih oružanih snaga, koji protivreče duhu astanskih sporazuma. Ankara je pozvala Moskvu da ispunjava svoje obaveze u okviru Sporazuma o Idlibu iz Sočija - istakao je Kalin.

Ministarstvo spoljnih poslova Turske prethodno je saopštilo da su u Ankari održane dve runde rusko-turskih pregovora o sirijskom Idlibu. Ranije u ponedeljak Ministarstvo odbrane Turske javilo je da je pet turskih vojnika poginulo, a pet ranjeno kada je sirijska armija granatirala osmatračnicu u Idlibu.

Nedelju dana pre toga, 3. februara, u granatiranju sirijske vojske u Idlibu poginulo je osam turskih vojnika i civila. Kako je izjavio predsednik Redžep Tajip Erdogan, 76 sirijskih vojnika bili su žrtve turskog odgovora na ove napade.

Erdogan je takođe rekao da je pozvao ruskog kolegu Vladimira Putina da izvrši pritisak na sirijskog predsednika Bašara Asada da sirijska armija prekine ofanzivu u provinciji Idlib.

Pročitajte OVDE  sve o lukavom planu Erdogana protiv Putina.

Izvor: rs. sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA