Najnovije

NEVIĐENI SKANDAL! Đukanović gori od Hrvata: Milogorci tražili da naši oficiri skinu uniforme!

Crnogorske vlasti nisu dozvolili našoj vojnoj delegaciji, na čijem je čelu ministar Aleksandar Vulin, da u tu državu uđu sa srpskim uniformama!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sa srpskim oficirima (Foto: Jutjub)

Ovaj neviđen skandal desio se uoči Vulinovog puta u Rovca kod Kolašina, gde bi prvi čovek resora odbrane Srbije danas trebalo da položi venac kod spomenika Pavlu Bulatoviću, saveznom ministru odbrane SR Jugoslavije koji je ubijen pre 20 godina u atentatu u Beogradu. Takođe, previđeno je da Vulin prisustvuje i liturgiji u manastiru Kostrikovača.

Crnogorske vlasti su u ponedeljak posle podne majpre izdali dozvolu delegaciji Ministrastva odbrane koja je podrazumevala da oni u Kolašin mogu da dođu u uniformama. Međutim, tokom večeri pozvali su našeg ambasadora u Podgorici Vladimira Božovića na hitam sastanak saopštivši mu da dozvola za uniforma - više ne važi?!

Tako se režim Mila Đukanovića stavio rame uz rame sa zvaničnim Zagrebom koji je u septembru zabranio ulazak našim oficirima i podoficirima, koji su želeli da odaju počast ubijenim Srbima, Romima i Jevrejima u Jasenovcu, a sve pod izgovorom da nisu imali valjane dozvole.

Ispostavilo se da su glavna smetnja za ulazak na hrvatsku teritoriju bile srpske uniforme, koje su bile u prtljagu naše delegacije. A, Hrvati nisu pristali da ih puste ni kada su naši oficiri predložili da nastave put bez svečane vojne odeće. Paradoksalno, ovakve "mere", koje su postale specijalitet režima u Crnoj Gori i Hrvatskoj, nisu primenjivane 7. maja 2017, kada je Vulin sa delegacijom posetio Mauthauzen. On se tada poklonio ispred spomen-ploče srpskim žrtvama ovog zloglasnog logora, a pored su stajali mirno naši pitomci u - srpskim uniformama.

Pročitajte OVDE kako Milo Đukanović provocira SPC.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA