Najnovije

NIŠTA OD OBUSTAVE SUKOBA! Rusi napustili Ankaru bez dogovora!

Ruska delegacija koja je boravila u Ankari radi razgovora o ofanzivi sirijskih snaga u provinciji Idlib otišla je, ali nije postignut dogovor o obustavi sukoba u kojima je prošle sedmice poginulo 13 turskih vojnika, izjavio je danas turski diplomatski izvor.

Sergej Lavrov (Foto: kremlin.ru)

Članovi ruskog tima stigli su tokom vikenda u Ankaru, nekoliko dana nakon što je u napadu sirijskih snaga poginulo osam turskih vojnika. Ankara je potom gađala položaje sirijske vojske. Turski i ruski zvaničnici održali su juče razgovore u Ankari, a tokom dana je u drugom napadu na turske vojnike u oblasti Taftanaz poginulo pet turskih vojnika.

U saopštenju objavljenom iz turskog predsjedništva nakon sastanka navodi se da je Ankara poručila ruskoj delegaciji da napadi na severozapadu Sirije moraju odmah prestati i da više neće proći bez odgovora. Usled napredovanja sirijskih snaga u Idlibu, poslednjem većem uporištu pobunjenika, skoro 700.000 ljudi je napustilo svoje domove i krenulo ka zatvorenoj turskoj granici. Turska, u kojoj je već smešteno 3,6 miliona sirijskih izbeglica, saopštila je da više ne može da prihvata izbegle.

Berni Sanders traži novo brojanje glasova! Više o tome OVDE.

Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA