Najnovije

ASADOVE SNAGE NA MARE ZA ERDOGANOVE PRETNJE! NE MOŽE IM NIKO NIŠTA: Sirijska vojska oslobodila još dva grada u Alepu! DŽihadisti beže kud koji!

Sirijska arapska armija (SAA) nastavila sa ofanzivom u provinciji Alepo.

SAA napreduje u Alepu (Foto: Jutjub)

Lokalni mediji navode da je SAA predvođena 25. divizijom Specijalnih snaga (bivši Tigrovi) uspela danas da oslobodi dva grada posle bitke sa džihadističkim pobunjenicima, koje su predvodili pripadnici Hadžata Tahrira al-Šama i Nacionalno oslobodilačkog fronta (NLF), koje podržava Turska.

Kako je preneo jedan izvor sa linije fronta, sirijska vojska je oslobodila gradove Arbih i Arnaz, koji se nalaze zapadno od strateški važnog auto-puta Alepo – Damask (M5).

SAA sada nezadrživo napreduje ka ključnom gradu Al-Atarebu, koji se nalazi blizu granice sa Turskom. Takođe, sirijska vojska želi da istera džihadiste iz sela i gradova, koji se nalaze zapadno od auto-puta M5, čime bi ova magistrala i zvanično uskoro mogla da bude ponovo otvorena za saobraćaj.

Lokalni mediji podsećaju da se SAA ne obazire na pretnju predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, koji je ranije danas najavio da će njegova vojska da svim snagama udari po Siriji ako ne prestanu napadi na pobunjenike.

Erdogan je najavio i da će turska vojska da obori sve sirijske avione, kao i da će da otera SAA koja je opkolila turske osmatračnice u Siriji.



Pročitajte OVDE kako je Erdogan zapretio Sirijskoj arapskoj armiji. 

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA