Najnovije

ŠOK U IZRAELU I SAD: Najnovijom inovativnom interkontinentalnom balističkom raketom napali S-400 ali su je Rusi zbrisali

Ruski sistemi S-400 uspešno su „presreli“ inovativnu, izraelsku, interkontinentalnu balističku raketu, javlja nekoliko izvora, uključujući medijsku agenciju Avia.

S 400 (Foto: RIA)

Testirajući svoju inovativnu raketu pre dva dana, Izrael je potpuno zaboravio na mere bezbednosti i lansirao je prema ruskom sistemu S-400, kao i radaru „Kontejner“, oba smeštena u vazdušnoj bazi Hmejmim.

Prema izvorima, poslednje lansiranje raketa izvršeno je iz područja izraelskog grada Palmahim, koje se nalazi samo 400 kilometara od vazduhoplovne baze Hmejmim, što sugeriše da su ruski radari S-400 mogli uspešno da otkriju cilj, a operatori su mogli da razrade njihovo uništavanje, uključujući i elektronsko lansiranje.

Štaviše, ovo područje se takođe nalazi u području pokrivanja ruskog prekomorskog radara „Kontejner“, i zato stručnjaci veruju da bi Rusija mogla da dobije podatke o karakteristikama rakete, utvrdi njene parametre i identifikuje cilj u budućnosti.

„Ovakva neočekivana lansiranja izuzetno su korisna za rusku vojsku. Omogućuju vam određivanje karakteristika ciljeva i izradu plana za njihovo uništavanja. Ovo je prava praksa ”, rekao je stručnjak za Avia.

Ranije je objavljeno da bi ruski S-400 takođe mogao da uništi izraelske balističke rakete, u vezi kojih izraelska strana, koja veoma zanemaruje ruske sisteme protivvazdušne odbrane, rizikuje da otkrije sve sposobnosti svojih raketa.

Vojni analitičari međutim saznaju iz tajnih i pouzdanih izvora da je ova likvidacija najnovije izraelske interkontinentalne balističke rakete razvijene i uz pomoć američkih vojnih stručnjaka, uzdrmala vojne krugove u Izraelu i Americi jer nisu očekivali ovakav odgovor Rusije.

Ovakva uspešnost modifikovanih ruskih S-400 bukvalno je uznemirila i uplašila izraelsko-američke inženjere jer su bili ubeđeni da će njihov najnoviji izum zbrisati ruski sistem.

Da su uspeli u tome naneli bi težak udarac Rusiji koja ovaj sistem prodaje širom sveta, pa je namera američke vojske bila da osramoti ruski sistem S-400.

Sva je prilika da su ovim neuspehom još više podigli cenu ruskog oružja.

Analitičari primećuju da o ovom debaklu i izraelska i američka vojska ćute kao zaliveni.

Šojgu Srbima donosi moćno oružje. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA