Najnovije

AMERI SPREMITE SE! Venecuela planira da tuži SAD Međunarodnom krivičnom sudu! Ovo su glavni razlozi!

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro najavio je da će njegova vlada podneti tužbu protiv Sjedinjenih Država na Međunarodnom krivičnom sudu (MKS), prenosi portal Press.tv.

Venecuelanska vojska (Foto: ria.ru)

Pravosudni sud, koji je pridružen Ujedinjenim nacijama, zadužen je za kažnjavanje država čije vlade čine teška kršenja međunarodnog prava i ljudskih prava.

Maduro je rekao da je osnova tužbe velika šteta koju je Venecueli nanela ekonomska sankcija koju je uvela administracija američkog predsednika Donalda Trumpa.

Maduro je rekao da su sankcije Vašingtona, koje uključuju ilegalno oduzimanje imovine u Venecueli u inostranstvu i ekonomsku blokadu, nanele ogromnu patnju milionima ljudi u latinoameričkoj zemlji.

Venecuelanski lider je dodao da je tužba jedan od nekoliko pravnih postupaka koje njegova država preduzima kako bi se suočila sa onim što on opisuje kao ekonomski rat SAD-a za rušenje njegove vlade.

U međuvremenu, na opozicionoj strani, neki smatraju da će Madurova tužba biti odbačena. Međutim, neki eksperti veruju da će tužba otkriti neprijateljstvo Sjedinjenih Država.

Venecuela se obavezala da će aktivirati sva pravna sredstva protiv tekućih američkih ekonomskih sankcija. Mnogi stručnjaci smatraju da Međunarodni krivični sud mora da osudi američku agresiju na Venecuelu.

Rusi su do sada imali jedan, ali će novi biti glavobolja za SAD Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA