Najnovije

VULIN O GODIŠNJICI NAPADA U LIVADICAMA: Ne smemo prestati da tražimo pravdu!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin danas je povodom 19 godina od napada na autobus "Niš ekspresa" u Livadicama kod Podujeva izjavio da tamo gde Srbi nemaju svoje sudije, svoje tužioce, svoje policajce za njih nema pravde.

Aleksandar Vulin (Foto: Jutjub)

- Na današnji dan u mestu Livadica Fljorim Ejupi je ubio dvogodišnjeg Danila Cokića i njegovu trudnu majku i sa njima još deset Srba. Da ga Ejupi i šiptarski teroristi nisu ubili pre 19 godina Danilo Cokić bi bio veliki momak, školovao bi se i zaljubio. Da 1999. nisu bombardovali Srbiju, na Kosovu i Metohiji bi danas živelo 250.000 sada proteranih Srba i sa njima njihova deca - izjavio je Vulin.

On je naveo da je Ejupi osuđen i brzo oslobođen, a da duše ubijenih Srba nisu pronašle mir.

- Kada za mrtve nema mira ni pravde, onda ni živi ne mogu da nastave sa životom - istakao je Vuilin.

Prema njegovim rečima, da je Danilo Cokić bio bilo koje druge nacije, a ne srpske, međunarodna zajednica ne bi prestala da traži njegovog ubicu.

- Pošto je Danilo bio Srbin, svet ćuti i traži način da zaštiti njegovog ubicu. Šiptari Ejupija smatraju herojem, ubio je dvanaestoro Srba, trudnu ženu, dvogodišnjeg dečaka. Od njih ne možemo očekivati pravdu ali ne smemo prestati da je tražimo - ukazao je ministar.

On je poručio da "gde Srbi nemaju svoje sudije, svoje tužioce, svoje policajce tamo za njih nema pravde, to nikada ne smemo da zaboravimo".

Irinej će predvoditi litiju u Podgorici 29. februara! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA