Najnovije

IMAMO PARA I ZA BACANJE: Srbija će donirati Albaniji 2 miliona evra za saniranje posledica zemljotresa!

Srbija će donirati Albaniji dva miliona evra pomoći za saniranje posledica prošlogodišnjeg zemljotresa, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić i istakla da je to i poruka za zajedničku budućnosti i drugačije odnose.

Zemljotres (Foto: Pixabay)

Brnabić je novinarima u Briselu, gde je organizovana Međunarodna donatorska konferencija "Zajedno za Albaniju", kazala da Srbija želi da pokaže solidarnost i podršku albanskom narodu.

- Mnogo smo radili na stabilizaciji u regionu i boljem povezivanju. Drago mi je što je Albanija pristala i na ''mini šengen'' inicijativu. Ovo je još jedan način da pokažemo da smo tu za sve naše partnere, za sve građane iz regiona i onda kada je teško i kada je nevolja - rekla je Brnabić.

Pored toga što je predstavljala Srbiju na donatorskoj konferenciji, premijerka se sastala sa šeficom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, predsednikom Evropskog parlamenta Davidom Sasolijem, a imala je i radni ručak sa komesarom za proširenje Oliverom Varheijem.

Brnabić je ocenila da su ti razgovori bili jako dobri i istakla da su svi pohvalili napredak Srbije.

- Sa predsednikom Evropskog parlamenta smo se dogovarali da odmah nakon izbora poseti Srbiju i novi saziv parlamenta, što je dosta dobro za našu dalju evropsku perspektivu. Sa predsednikom EK je bio jako konkretan razgovor oko napretka Srbije i posvećenosti nove Evropske komisije agendi proširenja - rekla je Brnabić.

Predsednica Vlade Srbije kaže da je zahvalila šefici Evropske komisije koja je, navodi, otvoreno pričala o tome koliko je Zapadni Balkan važan za EU i koliko je važna agenda proširenja.

Kako ističe, nova EK će nastaviti da insistira na tome da bez Zapadnog Balkana Evropska unija nije kompletna.

Ruska pravoslavna crkva pruža najveću podršku pravoslavnim vernicima u Crnoj Gori! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA