Najnovije

Ilić: Bojkot je produžavanje Vučićeve vlasti

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je da je jedina šansa za Srbiju da opozicija „stane pod jedan barjak“, a da je povede neko ko je od "struke i ko nije okaljan“. 

Velimir Ilić (Foto: Jutjub)

“Razgovarao sam sa jednim vrlo ozbiljnim čovekom, koji je vanstranačka ličnost, a dobro je poznat javnosti Srbije, koji je stručan i koji mi je rekao da bi pristao da stane na čelo ujedinjene opozicije. Kada sam taj predlog izneo nekima iz opozicije nije im se baš dopalo i ako o njemu kažu sve najbolje. Moj utisak je da su jedini razlog sujete. A mi sa takvim stavom kao opozicija nećemo moći ništa da uradimo“, rekao je Ilić.
 
On je ocenio da je bojkot izbora samo “proužavanje Vučićeve vlasti,a svaki novi dan s njima je novo srljanje Srbije u propast“. 

Ilić je istakao da je u Srbiji „situacija potpuno šizofrena“ i da „normalnom čoveku ništa nije jasno“. 

„Vučić sedi tamo u Briselu sa nekom šestorkom u kojoj su Milo Đukanović, bosanski, makedonski i albanski predstavnici, a ovamo Vučićevi podržavaju litije u Crnoj Gori, Dodik odvaja Republiku Srpsku. On pravi „mali Šengen“ koji je jedino ima ulogu da se kroz njega prizna nezavisnost Kosova“, rekao je Ilić. 

On je naglasio da je „mali Šengen“ najveća izdaja u istoriji Srbije, posle one koju je, kakao je rekao, „učinila Demokratska  stranka koje je uvela Euleks na Kosovo“. 

“I ti izdajnici koji su uveli Euleks i ovi izdajnici koji sada rade uvođenju malog Šengena, jednom će morati da odgovaraju za izdaju i kršenje Ustava“, istako je Ilić. 

Predsednik Nove Srbije je ocenio da je „velika greška opozicije što nije u stanju da se ujedini i pobedi ovu vlast“. 

„U narodu postoji ogromno nezadovoljstvo i ljudi hoće promene. Evo i sam Vučić je rekao da Vlada Srbije ništa ne valja i da mora da promeni 70 odsto ministara, 50 odsto poslanika i lokalnih lidera. Pa što da čekamo da on to menja, nego treba mi da ih počistimo i sve promenmo. Ovako ćemo dati smao Vučiću šansu da opet postavi neke nove ministre i poslanike i eksperimentiše naredne četiri godine“, istakao je Ilić. 

On je ocenio da je ponašanje ministra odbrane Aleksandra Vulina povodom posete ministra vojnog Rusije Sergeja Šojgua bilo „skandalozno“. 

“I Šojgu je shvatio da ga Vulin politički zloupotrebljava. Oni od Rusa sve što su nabavili je to što mogu da koriste u kampanji, pancire za ometanje dronova. Ono je bila neviđena sramota za Srbiju“, istakao je Ilić. 

On je kazao da „ne zna ni jednog normalnog Srbina koji bi mogao da glasa za Anu Brnabić“.
 
“Ovi ne mogu da se porede sa nekim ozbiljnim vladarima koji su vodili Srbiju. Sramota nas je kakvu vlast imamo, a ko nas je kroz istoriju vodio“, zaključio je Ilić.

Pročitajte OVDE šta je Ivica Dačić poručio vlastima u Prištini.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA