Najnovije

MONTENEGRINI NASTAVILI TORTURU PREMA RADI! "MILO GARGAMEL" NAREDIO: Učiteljica iz Bara dobila uslovni otkaz zbog trobojke i štrumpfova!

Učiteljica Osnovne škole iz Bara Rada Višnjić, koja je učenicima na času zadala da nacrtaju trobojku, dobila je uslovni otkaz, saopštila je danas direktorka škole "Jugoslavija" Biljana Vukmanović.

Milo Đukanović (Foto: Jutjub)

Višnjić je ranije ove godine učenicima na času zadala da crtaju trobojku.

Fotografija učenika koji u rukama drže iscrtane trobojke objavljena je na Fejsbuku, a potom se proširila društvenim mrežama.


 
"U toku pokretanja i trajanja postupka utvrđivanja odgovornosti u vezi sa dešavanjem u OŠ "Jugoslavija" u Baru, u slučaju Rade Višnjić, u proteklih 20 dana bili smo, nažalost, svedoci brojnih neistina, ali i neprimerenih, proizvoljnih i činjenično neutemeljenih izjava ovim poovodom. Ipak, postupak je sproveden profesionalno i nepristrasno. Nakon okončanog postupka, kao direktor škole shodno zakonskim odredbama i težini povrede radne obaveze, donela sam odluku kojom se Radi Višnjić izriče mera Uslovni prestanak radnog odnosa, sa mogućnošću prestanka radnog odnosa, ako zaposlena u periodu od šest meseci od dana izrečene mere učini težu povredu radne obaveze. Istovremeno, rešenje o privremenom udaljenju – suspenziji, prestaje da važi, jer je postupak utvrđivanja odgovornosti okončan donošenjem Odluke", istakla je Vukmanović.

Ona je dodala da je na svojim redovnim sednicama, Školski odbor, ali i Savet roditelja OŠ "Jugoslavija", poslao jasnu poruku da učionica nije i ne sme da bude mesto za bilo kakvu vrstu političkog delovanja, kao i da je misija svakog prosvetnog radnika da decu obrazuje, vaspitava i prosvećuje, uz uvažavanje ličnosti deteta i poštovanje različitosti.

"OŠ "Jugoslavija", kao i do sad, ostaje na temeljima baštinjenja znanja, veština, etičkih i kulturnih vrednosti, multietničkog sklada i multikonfesionalnosti, uz svoju najvažniju ulogu: da se deca u njoj osećaju prijatno, dobrodošlo i da uspomene za svoju školu vežu samo za lepe trenutke", rekla je Vukmanović.

Ona je poručila da želi da ukaže na ogromnu potrebu razumevanja između zaposlenih u vaspitno-obrazovnim ustanovama i roditelja.

Pročitajte OVDE kakav je udarac dobio Milo Đukanović.

Izvor: Vijesti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA