Najnovije

GOVOR MRŽNJE HRVATSKOG NOVINARA: "Majke s djecom, čuvajte se pravoslavne crkve da vas ne pokolju" (VIDEO)

ZAGREB - Marko Jurič, voditelj emisije Markov trg na hrvatskoj Z1 TV, šokirao je deo gledalaca govorom mržnje, kada je pri odjavi upozorio građane na oprez, posebno žene sa decom, kada prolaze pored pravoslavne crkve na Cvetnom trgu gde, kako je rekao, stoluje četnički vikar.
Marko Jurič (foto: Jutjub printskrin)

Marko Jurič (foto: Jutjub printskrin)

Zbog poslednjih Juričevih izjava i širenja mržnje glavni urednik TV Studenta, poznati filmaš i novinar Igor Mirković je na svom Fejsbuk profilu objavio da je protiv voditelja podneo prijavu zbog širenja mržnje, preneo je portal index.hr. "Upravo sam podneo prijavu Agenciji za elektronske medije zbog emisije Markov trg televizije Z1, zbog širenja govora mržnje u odjavi (urednik poziva gledatelje da budu oprezni kada prolaze Cvjetnim trgom, jer je tamo pravoslavna crkva u kojoj su četnici koji im mogu nauditi)", naveo je Mirković i dodao:
Upravo sam podnio prituzbu Agenciji za elektronicke medje zbog emisiju Markov trg televizije Z1, zbog siranja govora... Posted by Igor Mirkovic on Sreda 20. januar 2016.
"Nikada nisam molio da se bilo koji moj post deli, ali ovoga puta vas molim da to učinite. Svako od vas, ko oseća potrebu, može podneti sličnu prijavu. Uzeće vam pet minuta vremena, a osećaćete se bolje". Inače, Jurič je u sekretarijatu novoosnovanih Hrvatskih novinara i publicista, koji su predstavljeni kao snažan pandan Hrvatskom novinarskom društvu. A odjavljujući spornu emisiju, Jurič je rekao: - Poruka dragim Zagrepčanima, svima onima koji se šeću Cvjetnim trgom budite oprezni pošto je u blizini Crkva u kojoj stoluju, da parafraziram jednog srpskog ministra, četnički vikari. Dakle dragi moji Zagrepčani kad se šećete Cvjetnim trgom, pogotovo majke s djecom, pripazite da ne bi neki od tih četničkih vikara istrčao iz Crkve i malo, u maniru svojih najboljih klanja izveo svoj krvavi pir na našem najljepšem zagrebačkom trgu koji bi možda trebalo obilježiti tablama "pazi oštar četnik u blizini". Ovaj detalj možete da vidite na 57:30 na video snimku. I sama emisija je obilovala kontroverznim sadržajem. U jednom trenutku Jurič je upitao Jurčevića: - Treba spomenuti da je Srpska pravoslavna crkva 2005. godine proglasila dvojicu srpskih četničkih zločinca Milorada Vukojičića, zvani pop Maca, (deminutiv od macola) ili pop Koljač i četnika Slobodana Šiljka svecima. Kako razumjeti da se u centru Hrvatske koja je ratovala s četnicima nalazi crkva koja veliča i proglašuje svetima te četnike, a čiji zagrebački mitropolit pjevanjem veliča četnike? - pitao je Jurič, a Jurčević mu odgovorio: - U srcu hrvatske metropole, to je potpuno evidentno, uz pomoć najvažnijih hrvatskih institucija priprema se ponavljanje masakra, klanja od strane mitraljezaca u odorama svećenika i sl. Trebalo bi vidjeti taj multimedijalni projekt terora iz osamdesetih u kojemu je sudjelovala upravo ta Srpska pravoslavna crkva.
Pročitajte još: 
Izvor: Tanjug, jutarnji.hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA