Najnovije

POJAVILA SE FOTOGRAFIJA KOJA JE ZAPAD OSTAVILA U PANICI: Rusi pokazali unutrašnji spremnik Su-57 sa raketama RVV-SD i RVV-MD!

Ruski višenamenski lovački avion Su-57 će imati osam tačaka za kačenje raketa u dva bloka koja se nalaze unutar trupa letelice. Na ovaj način će biti obezbeđena radarska nevidljivost aviona. Pored ovih osam „skrivenih tačaka za nošenje“ ova letelica će imati mogućnost da svoj respektabilni ubojni arsenal proširi na 6-8 dodatnih tačaka, koje se nalaze na spoljnim nosačima.

Ruski višenamenski lovački avion Su-57 (Foto: RIA)

Na fotografiji (verovatno se radi o maketi aviona Su-57, prim.autora) se vide 4 rakete K-77M/RVV SD, kao i isti broj raketa R-73/RVV MD. U prednjem spremniku se nalaze rakete klase „vazduh-vazduh“ kratkog dometa R-73M/RVV MD. Radi se o dubokoj modernizaciji rakete R-73 koja će biti znatno naprednije oružje u odnosu na svoje prethodnike. U odnosu na američki nalog AIM-9X Sidewinder, rusku RVV MD će krasiti veća manevarbilnost koje će dostizati opterećenje i do 40 G. Ovo će biti postignuto ne samo na uštrb aerodinamičke savršenosti rakete, nego i integracije dodatnih gasodinamičkih mlaznica koje će omogućiti „oštro“ skretanje rakete pri velikim brzinama leta.

U drugom spremniku se nalaze rakete srednjeg dometa K-77M. Ovde se najverovatnije radi o dubokoj modernizaciji rakete R-77/RVV-AE. Ceo projekat nosi ime „Izdelie 180“. Procene su da će ova raketa biti jedan od najboljih proizvoda ruske konstruktorske misli kada je u pitanju raketna tehnologija. K-77M će omogućavati obaranje visokomanevrišućih ciljeva na daljinama i do 180km, a karakterisaće je i znatno napredniji sistem za navođenje na cilj.

U ruskim medijima smatraju da ova raketa ima potencijal da ruskom ratnom vazduhoplovstu obezbedi totalnu vazdušnu dominaciju, jer njene letno-tehničke i taktičke karakteristike neće imati premca u odnosu na svoju konkurenciju.

Pored ovog naoružanja ruski višenamenski lovački avion će moći da upotrebljava praktično kompletan asortiman vazduhoplovnih ubojnih sredstava, koje danas proizvodi ruska vojna industrija. Za njega se razvija nova generacija vazduhoplovnih bombi i raketa klase vazduh-zemlja i vazduh-more.

Za ovu letelicu se planira i razvoj raketa koje će leteti hiperzvučnom brzinom, i koje će biti opremljene sa klasičnim ali i nuklearnim bojevim glavama. Ukratko, zajednička karakteristika ubojnog naoružanja nove generacije će biti radarska nevidljivost, brzina, i smanjeni gabariti u odnosu na današnja rešenja.

Kako su ruski lovci masakrirali džihadiste, saznajte OVDE!

Izvor: bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA