Najnovije

SKANDAL TRESE SRPSKU PRESTONICU: Prijavio gradonačelniku Beograda prikupljanje glasova za naprednjake, pa dobio otkaz!

Radnik Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća“ Bogosav Nešović, predsednik sindikalne organizacije Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ u toj firmi, dobio je otkaz nakon što se kao uzbunjivač obratio gradonačelniku Beograda Zoranu Radojičiću, kažu u Udruženim sindikatima Srbije „Sloga“.

Zoran Radojičić (Foto: Jutjub)

U svom dopisu Nešović je obavestio gradonačelnika da direktor Marko Popadić pod pretnjom otkazom zahteva od radnika da skupljaju sigurne glasove za SNS.

Nešović tvrdi da Popadić zajedno sa predsednicom Zajednice srpskih sindikata i odbornicom Srpske napredne stranke u Skupštini grada Beograda, Mirom Bastom, primorava radnike da idu na mitinge SNS i Aleksandra Vučića a sve pod pretnjom uz stalno kažnjavanje svih koji se pobune protiv takve prakse. Između ostalog, Nešović je spreman da iznese dokaze da JKP „Gradska čistoća“ plaća radnicima dnevnice za prisustvo na mitinzima SNS, da se radnici primaju na osnovu članstva u SNS i da je direktor naplaćivao od 2.000 do 5.000 evra postavljanje na rukovodeća mesta.

U „Slogi“ kažu da je Nešović obezbedio dokaze za svoje tvrdnje i spreman je da o svemu svedoči.

- Umesto odgovora i pokretanja postupka protiv onih koji maltretiraju ljude i krše zakon, Nešović je dobio otkaz uz poruku da mu je pametnije da ćuti. Ovo je nastavak prakse po kojoj se kažnjavaju uzbunjivači sa ciljem da se zaštiti sistem koji počiva na ucenama i pritiscima – poručuju iz „Sloge“.

Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“, kaže da je razlog zbog koga je Nešoviću uručen otkaz i taj što je u „Slogu“ preveo oko 250 članova Zajednice srpskih sindikata u „Gradskoj čistoći“, sindikalne organizacije koja je servilna prema poslovodstvu preduzeća.

– Ta sindikalna podružnica u „Gradskoj čistoći“ predvođena Nešovićem pripojila se našoj sindikalnoj organizaciji u tom preduzeću i istog dana kada se to desilo on je dobio otkaz. Otkaz je usledio pod besmislenim objašnjenjem da je „falsifikovao diplomu“. Nešović u „Gradskoj čistoći“ radi već više od 20 godina sa istom tom diplomom i kako da je baš sad kada se oglasio kao uzbunjivač i preveo članstvo u naš sindikat otkriveno da je ona navodno falsifikovana? On je o malverzacijama u preduzeću spreman da javno govori i iznese odgovarajuće dokaze tako da ćemo uskoro organizovati konferenciju za novinare tim povodom – navodi on.

Veselinović tvrdi da su pod pritiskom i radnici koji su sa Nešovićem prešli u „Slogu“ tako što im se smanjuju plate i raspoređuju na lošija radna mesta

USS „Sloga“ traži od nadležnih da se Nešović odmah vrati na posao i da se otvori istraga protiv direktora Marka Popadića i drugih odgovornih lica u JKP „Gradska čistoća“.

Mirjana Cakić iz JKP „Gradska čistoća“ na pitanje u vezi s otkazom Bogosavu Nešoviću rekla da će to preduzeće objaviti demanti kojim će biti opovrgnute tvrdnje koje su izneli Ujedinjeni sindikati Srbije „Sloga“. Međutim, to se nije dogodilo.

Pročitajte OVDE sa kojim strankama će SNS izaći zajedno na izbore.

Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA