Najnovije

SRBIJA JE U VELIKOJ OPASNOSTI, NAMETNUT NAM JE KOMPLEKS GENOCIDNOSTI: Šešelj u novoj knjizi obelodanio tajne o Srebrenici

Zločin se desio, ali genocida u Srebrenici nije bilo - izjavio je u Čačku predsednik SRS Vojislav Šešelj, dodajući da je trebalo da Srbi prvi sude zločincima.

Vojislav Šešelj (Foto: Jutjub)

Oni kažu da narod ne može biti genocidan, da su ogovorni pojedinci, grupe. Genocid kao zločin nad zločinima, kao najteže krivično delo koje je upoznala istorija čovečnstva, ne može izvršiti čovek pojedinac ili grupa ljudi, već ga može izvršiti samo država ili neka formacija slična državi - naglasio je Šešelj.

Smatra da zbog toga moramo pobediti u ovoj propagandnoj borbi, jer su dokazi na našoj strani, na našoj su strani činjenice.

- U ovim ratovima je bilo raznoraznih zločina, teških, krvavih, ali nije bilo genocida. Mnogi ljudi olako posežu sa tvrdnjom to je genocid. Postoji jasna definicija genocida u međunarodnoj konvenciji koja mora da se striktno tumači i primenjuje. Genocid je uništenje jedne rasne, etničke, nacionalne ili verske grupe kao takve - objašnjava Šešelj.

Zašto u Srebrenici nije bilo genocida, trvdi Šešelj i dodaje da je tamo streljana jedna grupa ratnih zarobljenika, njih između 1.000 i 1.200, karakterišući to kao zločin.

Kako je francuski pukovnik stao u odbranu srpskog naroda pročitajte OVDE.

Izvor: mna.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA