Najnovije

JEZIVI ZVUK NA NAJJEZIVIJEM MESTU NA PACIFIKU: Na tački Nemo, svetskom groblju satelita, naučnici snimili ovo! (VIDEO)

Tačno 1. aprila 2018. godine kineska svemirska stanica Tiangong-1 pala je u Tihi okean. Slučajno ili ne, pala je na mesto gde je završila i većina svemirskih objekata, do tačke gde svemirske agencije svih zemalja kontrolišu pad svemirske letelice ili satelita koji su završili svoj životni vek do pada.

Okean (Foto: pixabay. com)

To je tačka Nemo, deo okeana do kog se ne može doći, područje koje se nalazi u centru južnog Tihog okeana, najudaljenije od kopna i ljudi bilo gde drugde na Zemlji. Tačka Nemo nalazi se tačno između Australije, Južne Amerike i Antarktika. Od kopna je udaljeno više od 2700 kilometara.

Ni brodovi ni avioni ne prelaze ovo područje. Upravo zato što je tako udaljena od civilizacije i saobraćaja, izabrana je kao najbolja za groblje svemirskih letelica i satelita, bez straha da bi nekontrolisani pad svemirskog broda mogao povrijediti ili prouzrokovati štetu, prenosi CdM.

Tačno četiri kilometra ispod okeanske površine nalazi se najveća svemirska letelica i groblje od 1971. godine. U poslednjih 48 godina ovde je okončalo život više od 300 letelica i satelita.

Većina njih, oko 200 objekata, pripada Rusiji. Najteža letelica koja je pala 2001. godine takođe je ruske proizvodnje i svemirska je stanica MIR teška 140 tona. Ovde se očekuje da Međunarodna svemirska stanica (ISS) okonča život posle 2024. godine.

Pošto se tačka Nemo nalazi u „najmanje biološki aktivnoj oblasti okeana“, naučnici su bili iznenađeni kada su 1997. otkrili jedan od najglasnijih podvodnih zvukova ikada zabeleženih.

Pročitajte OVDE   sve o jezivom proročanstvu.

Izvor: Kurir/Dnevno. hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA