Najnovije

NIJE IM BILO SPASA! Turci počeli da vršljaju po Idlibu, ali im onda stigla ruska kazna sa nebesa!

Ruske vazdušne snage uništile su tokom dana na severu Sirije više od 10 vojnih vozila koja su pripadala turskoj vojsci i džihadistima .

Ruski avioni su nastavili sa bombardovanjem neprijatelja (Foto: Jutjub)

Kako prenose lokalni mediji, ruske vazdušne snage su uništile najmanje jedan tenk, šest oklopnih vozila i pet drugih vojnih vozila tokom napada na neprijateljski konvoj u Siriji.

Ovi vazdušni udari su odmazda za napad turskih snaga i džihadista na sirijsku vojsku.  Ruski ratni avioni su napali militante koji su probili vladine položaje u dve oblasti u provinciji Idlib.

Tokom dana vođeni su žestoki sukobi sirijske vojske sa jedne strane i turskih snaga i džihadista sa druge.

Tursko ministarstvo odbrane saopštilo je da je više od 50 sirijskih vojnika ubijeno u blizini Idliba u znak odmazde za vazdušne udare u kojima su poginula dva turska vojnika, a pet ih je ranjeno. Međutim, sirijske snage su demantovale ovu informaciju tvrdeći da je SAA pretrpela minimalne gubitke.

Ovi sukobi su usledili su dan nakon što je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan zapretio da će otpočeti vojnu operaciju protiv SAA, ako se ne povuku iz područja koja drže pobunjenici.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je Turska pružala artiljerijsku podršku militantima i da su tom prilikom ranjena četvorica sirijskih vojnika.

Pročitajte OVDE zašto su uznemirene američke trupe u Siriji.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA