Najnovije

DETALJI TELEFONSKOG RAZGOVORA: Evo o čemu su razgovarali Vučić i šef diplomatije EU

Borel je u telefonskom razgovoru sa predsednikom Vućićem rekao da namerava da imenuje Specijalog predstavnika koji će se baviti i dijalogom Beograda i Prištine i regionom Zapadnog Balkana.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Šef diplomatije EU Žosep Borel razgovarao je u telefonskom razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o imenovanju Specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine i Zapadni Balkan, ali je i ponovio svoju ličnu posvećenost ulozi posrednika u pregovorima.

Borel je u telefonskom razgovoru sa predsednikom Vućićem rekao da namerava da imenuje Specijalog predstavnika koji će se baviti i dijalogom Beograda i Prištine i regionom Zapadnog Balkana.

On je ocenio i da to imenovanje pokazuje važnost koju "EU i on lično daju regionu, njegovoj stabilizaciji i napretku na EU putu".

- Žosep Borel je podsetio na činjenicu da će on lično ostati angažovan i snažno posvećen evropskoj perspektivi Zapadnog Balkna, kao i ulozi glavnog pregovarača u dijalogu Beograda i Prištine - navodi se u saopštenju Evropske službe za spoljne poslove.

Na pitanje da li je bilo reči o "konkretnim imenima" za poziciju Specijalog predstavnika u Evropskoj službi kažu da ne žele da ulaze u detalje. Dodaje se da je Visoki predstavnik tokom dana obavio i odvojene telefonske razgovore sa Hašimom Tačijem i Aljbinom Kurtijem.

- Svi telefonski pozivi su nastavak razgovora koje je Visoki predstavnik imao u Beogradu i Prištini tokom januara - zaključuju u Evropskoj službi za spoljne poslove.

Kako je Tači razotkrio igru Prištine i pomogao Srbiji! Više o tome OVDE!

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA