Najnovije

NE ŽALI KEŠ DA UĐE U BELU KUĆU: Pogledajte čime Blumberg može da kupi sve ostale kandidate!

Oglasi Majka Blumberga kojima promoviše sebe kao kandidata za demokratsku nominaciju za predsednika SAD na Fejsbuku dvostruko su brojniji nego oglasi svih ostalih kandidata uključujući i one iz republikanke stranke.

Majk Blumberg (Foto: Jutjub)

Oglasi Majka Blumberga kojima promoviše sebe kao kandidata za demokratsku nominaciju za predsednika SAD na Fejsbuku dvostruko su brojniji nego oglasi svih ostalih kandidata uključujući i one iz republikanke stranke.

Od 2,3 milijarde oglasa koji su korisnicima Fejsbuka prikazani 2020. godine, više od 1,5 milijardi, ili 69 odsto, pripalo je Blumbergu.

Sledeći najbliži kandidat u pogledu pojavljivanja oglasa bio je Donald Tramp, sa 12 odsto. Sledeći najbliži demokratski protivnik Blumberga bio je Berni Sanders, sa samo 7 odsto ukupnog broja pregleda Fejsbuk korisnika.

Blumbergova kampanja ubacila je 45 miliona dolara na Fejbuk oglase za samo tri meseca, što je više nego 20 miliona dolara koje je predsednik Tramp potrošio na platformi tokom cele 2019. godine.

Britanski Gardijan je koristio Fejsbuk arhivu političkih oglasa za izgradnju baze podataka u kojoj je pronađeno 142.937 oglasa koje je vodila Blumbergova kampanja od sredine novembra. Kampanja je uglavnom usredsredila svoje oglase na Trampa (potrošio je 12,5 miliona dolara da bi se postiglo 554 miliona pojavljivanja) i zdravstvo (7,2 miliona dolara da bi se 418 miliona prikazivalo), pokazuje analiza Gardiana.

Blumbergovo lično bogatstvo omogućilo je njegovoj kampanji da ubacuje ogromne količine novca ne samo u Fejsbuk oglase, već i 126,5 miliona dolara u tradicionalne TV oglase samo od januara, kao i oglas od 11 miliona dolara tokom Superboula i prosečno 5 miliona dolara nedeljno na Gugle oglasima.

Blumbergova strategija digitalne kampanje takođe je nedavno privukla pažnju zbog nekonvencionalnog napora da plati uticajima na širenje pro-Blumbergovih sadržaja u nastojanju da bivši gradonačelnik NJujorka postane popularan među njihovim pratiocima.

Pročitajte OVDE kako Rusi i Sirijci zajednički bombarduju neprijatelja.

Izvor: Kurir/Business Insider

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA