Najnovije

"DODIK JE OZBILJNA PRETNJA" Palmer žestoko udario na srpskog lidera: Snosiće posledice!

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Metju Palmer izjavio je da srpski član predsedništva BiH Milorad Dodik predstavlja pretnju koju treba shvatiti veoma ozbiljno.

Metju Palmer (Foto: Jutjub)

"Mislim da postoje pretnje koje vrlo ozbiljno shvatamo. Svakako, to je pretnja blokadom institucija na državnom nivou, pretnja sprečavanjem funkcionalnosti bosansko-hercegovačkih institucija i onemogućavanje ovim institucijama da posluže svojoj svrsi i ispune obećanje građanima BiH da će njihova vlada služiti njihovim interesima", kazao je Palmer za Glas Amerike.

On je dodao da se Dodik i ranije ponašao na način koji je nedosledan i nespojiv s Dejtonskim sporazumom i da je zbog toga bio predmet američkih sankcija.

"Svako ko se pridruži antidejtonskim stavovima rizikuje da se bude takav odgovor Sjedinjenih Država", rekao je Palmer.

Američki zvaničnik je upozorio i da Bosna i Hercegovina ne može sebi da priušti da posrće iz jednog kriznog trenutka u drugi.

"Čini se da lideri nameravaju da zemlju guraju iz jedne u drugu krizu. Mislim da smo to videli sa stavom gospodina Dodika u odnosu na Visoko sudsko i tužilačko veće i Ustavni sud, stvarajući krizu tamo gđe ne treba da je bude", dodao je Palmer.

On ističe da svi moraju biti jasni i da međunarodna zajednica kolektivno mora jasno da stavi do znanja da je to neprihvatljivo i da neće biti dopušteno da to opstane.

"Tako da svi u Banjaluci, u Republici Srpskoj, koji se svrstaju uz stav koji je zauzeo gospodin Dodik, moraju razumeti rizike koje to nosi i štetu koju nanose budućoj evropskoj perspektivi Bosne i Hercegovine", rekao je Palmer.

Evo zašto je Grenelu stalo do Kosova! Ako uspe, Tramp mu je obećao najvredniju nagradu!  Pročitajte OVDE  sve detalje.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA