Najnovije

VLJORA ČITAKU SE PRAVDA: U gaf sa Jamajkom umešane i mnoge druge strane!

Nakon što je demantovana vest da je Jamajka priznala nezavisnost Kosova, kosovska ambasadorka u Sjedinjenim Američkim Državama Vljora Čitaku rekla je da su u slučaj umešane i mnoge druge strane, ali da bi za nju danas bilo nediplomatsko, netačno i antinacionalno da se zaštiti, otkrije imena i detalje.

Vljora Čitaku (Foto: Jutjub)

Ona je na Fejsbuku napisala da će sve biti razjašnjeno na vreme.

“Nije prvi put da me potpredsednik vlade Haki Abazi kleveta i ne razumem zašto. Ranije nisam odgovarala jer gospodin Abazi nije obavljao javnu funkciju i nije imao javnu odgovornost” napisala je ona.

Dodala je da se uzdržala da javno govori o haosu izazvanom (ne) priznanjem Jamajke jer su, kako je napisala u to umešane mnoge druge strane - strane van Kosova.

“Za mene bi danas bilo nediplomatsko, nekorektno i antinacionalno da se zaštitim, otkrijem imena i detalje.Javno kažem potpredsedniku vlade da me kao potpredsednik vlade nikada nije kontaktirao da razjasnim situaciju, ako ne želi da mene kontaktira, onda neka kontaktira Ministarstvo spoljnih poslova”, navela je Čitaku

Podsetila je da je “poznato je da je postavljena za ambasadora preko političkog ključa, baš kao i mnogi drugi ambasadori”.

Ovo nije prestup ili nešto vanredno. U stvari, to je regulisano zakonom. Kao ambasador, služila sam Kosovu. Ceo život sam čestito radila i takva ću i dalje biti”, napisala je ambasadorka.

“Neću dozvoliti da se rad i trud mojih kolega ocrni i osujeti. Veoma sam ponosna na rad svojih kolega i čast mi je što sam ambasador Kosova u Vašingtonu”, napisala je Čitaku.

Zëvendës Kryeministri i Kosovës, z.Haki Abazi qenka marrë pak me mua. Më paska quajtur mua dhe Ambasadën në SHBA...

Posted by Vlora Citaku on Saturday, February 22, 2020

Milačić odbrusio Milovom ministru odbrane! Više o tome OVDE.

Izvor: Kosovo Onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA