Najnovije

BOGOLJUB KARIĆ PRIZNAO DA JE NUDIO OLJI BEĆKOVIĆ DA MU PRODA EMISIJU! Zakačili su se zbog jedne stvari!

Predsednik Pokreta snaga Srbije, Bogoljub Karić potvrdio je da je svojevremeno ponudio Olji Bećković da mu proda autorska prava za emisiju "Utisak nedelje", ali da dogovor nije bio postignut.

Bogoljub Karić (Foto: Jutjub)

Povodom tužbe Olje Bećković zbog emisije "Hit tvit", Karić u pisanom saopštenju koje je preneo Pokret Snaga Srbije, podseća na njenu izjavu "od pre bezmalo 20 godina, kada je ušla u spor s BK televizijom tvrdeći da je 'Maska nedelje' koju je vodila Nataša Miljković, kopija njene autorske emisije: Bogoljub Karić mi je tražio da mu prodam autorska prava. Ja sam tražila malo para, on je nudio još manje, pa do prodaje nije ni došlo".

"NJena emisija je bila skinuta s programa u to vreme, a BK televizija je tada bila najgledanija. Želeli smo da Olja Bećković dođe kod nas i da vodi 'Utisak nedelje' koji je bio izuzetno popularan. Uvek sam cenio kreativni rad.

Pozvao sam je i rekao da je to fantastična emisija i da je šteta da je nema. Ponudio sam joj da mi kupimo autorska prava. Cena koju je tražila nije bila visoka, čak i manja od realne. I danas mislim da je vredela mnogo više. Ali tadašnji urednik je rekao da je to skupo i da ćemo sami napraviti emisiju", naveo je Karić.

On je objasnio da mu je "tadašnji urednik je rekao da je to skupo i da ćemo sami napraviti emisiju. I tako se rodila 'Maska nedelje', koja nije bila kopija ni nazivom ni sadržajem, i koju je vodila brilijantna Nataša Miljković".

"Maska je dala jedan potpuno novi sadržaj kroz koji su fantastično analizirane najaktuelnije teme", zaključio je Karić.

Bećković je, 24.maja 2001. godine podnela tužbu tadašnjem Okružnom sudu u Beogradu tražeći da sud utvrdi da je Radio televizijska stanica "BK Telekom" povredila njeno autorsko pravo na emisiji "Utisak nedelje" tako što je proizvela i emitovala emisije "Maska nedelje" i "Maska dana".

Jedanaest godina kasnije, 8. marta 2012. godine, Privredni apelacioni sud u Beogradu , s obzirom da je u međuvremenu "BK Telekom" otišao u stečaj, pravosnažno je presudio, da je emitovanjem TV emisije "Maska nedelje" na RTV "BK telekom" povređeno moralno autorsko pravo Olje Bećković, kao autorke emisije "Utisak nedelje".

Privredni apelacioni sud je utvrdio da je emisija "Utisak nedelje" originalno autorsko delo.

Pročitajte OVDE    čiji je to ultimatum odbila Bećković.

Izvor: espreso. rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA