Najnovije

NE U DEVEDESETE, OVO ĆE NAS VRATITI U KAMENO DOBA! Amerika zapretila Srbiji: Stižu najgore sankcije do sada, sve zbog Pancira!

Američka agencija AP prenela je izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o nabavci sistema „Pancir S1“ od Rusije, uz ocenu da joj zbog toga prete sankcije SAD.

Pancir (Foto: mod.gov.rs)

„Srbija je dobila sofisticirani protivraketni sistem od Rusije, uprkos mogućim američkim sankcijama protiv balkanske države, koja zvanično traži članstvo u Evropskoj uniji“, piše američka agencija i dodaje da uprkos tome što teži EU Srbija jača političke i vojne veze sa Rusijom.

Kako se navodi, Srbija je obećala da neće ući u NATO i odbila je da se pridruži sankcijama koje je Zapad uveo Rusiji zbog politike prema Ukrajini.

Dodaje se i da se rusko naoružavanje Srbije sa nelagodom posmatra na Zapadu, zbog rastućih tenzija na Balkanu, kao i da američki zvaničnici otvoreno govore o uvođenju sankcija Srbiji u slučaju da joj Moskva proda još oružja, posebno naoružanja koja može da ugrozi bezbednost susednih NATO država.

Agencija citira Vučića koji je rekao da se nada da neće biti sankcija, jer je on otvoreno govorio o nabavci „Pancira“, kao i da veruje da se sankcije odnose na moguću nabavku antiraketnog sistema S-400.

„Pancir“ je raketni sistem sa brzom paljbom namenjen za odbranu od krstarećih raketa, dronova i niskoletećih letelica sa dometom od oko 20 kilometara.

Bokan, Plamenac, Stepić i Stojičević o mrežnom napadu na Srbe! Više o tome OVDE!

Izvor: Tanjug

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA