Najnovije

Iznenada preminuo glavni Putinov obaveštajac Igor Sergun

MOSKVA - Jedan od glavnih saradnika ruskog predsednika Vladimira Putina, načelnik Glavne obaveštajne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije(GRU) Igor Sergun iznenada je juče preminuo u 58. godini.
Igor Sergun (Foto: function.mil.ru)

Igor Sergun (Foto: function.mil.ru)

Sergun je bio jedna od ključnih figura prilikom ruske aneksije Krima i vojne intervencije u Ukrajini, a bio je i na listi osoba kojima je Evropska unija uvela sankcije. NJegova karijera obaviještajca obavijena je velom tajne, ali se zna da je služio u Albaniji i bivšoj Jugoslaviji. U saopštenju koje je objavio Kremlj ne navodi se uzrok smrti, a Putin je uputio saučešće Sergunovoj ženi i dvema ćerkama. - Kolege i saradnici znali su ga kao pravog vojnog oficira, iskusnog komadanta, čoveka izuzetne hrabrosti, pravog patriotu. Bio je poštovan zbog profesionalizma, časti i integriteta koje je posedovao - naveo je Putin.
Pročitajte još:PREUZETI HAITI, POJAČATI TALAS MIGRACIJE, UNIŠTITI REPUBLIKU SRPSKU… Ovo je Sorošev plan za 2016!Putinova Arktička brigada opremljena specijalnim vozilima: Evo šta su sve dobiliPETORICI PO METAK U ČELO: DŽihadisti brutalno prete Velikoj Britaniji
Izvor: Nezavisne novine

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA