Najnovije

PUTINOVA ELITA STIGLA U SIRIJU! Oni su zaduženi za specijalne operacije i sa sobom su doneli "Diverzant" i „Vozmezdie“ (FOTO)

U okviru ruskog kontingenta u Sirija se nalaze i famozni specijalci iz sastava SSO (Jedinice za specijalne operacije). Ova struktura ruske armije je direktno potčinjena ruskom Generalštabu. Ovi sastavi su osposobljeni da efikasno realizuju najsloženije oblike borbenih zadataka koje nameće moderno bojište.

Ruska vojska (Foto: RIA)

Svoju vrhunsku obučenost su u punom kapacitetu prikazali u Siriji. Snajperisti SSO u poslednje vreme su viđeni sa puškama tipa DVL-10 M1 „Diverzant“, ali i dalekometnom puškom DXL-3 „Vozmezdie“. 

U okviru ovih jedinica dejstvuju i snajperski timovi. Oni su specijalizovani za neutralisanje ciljeva na standardnim ali i velikim daljinama. Za realizaciju svojih borbenih zadataka koriste najsavremenije snajperske puške koje proizvodi ruska vojna industrija. Neke od tih pušaka mogu da pogode metu veličine čoveka na daljinama koje su veće od 2000 metara. NJihova uloga je posebno bila naglašena prilikom borbi u urbanim sredinama gde su prikazalai svoju efikasnost. U poslednje vreme ovi timovi koriste snajperske puške koje proizvodi ruska kompanija Lobaev Arms. Veliki broj stručnjaka smatra da ova kompanija proizvodi oružje koje je najbolje na svetu. NJihova karakteristika je izuzetna preciznost, što omogućava da se ostvare efikasni pogoci na ekstremnim daljinama. Snajperisti SSO u poslednje vreme su viđeni sa puškama tipa DVL-10 M1 „Diverzant“, ali i dalekometnom puškom DXL-3 „Vozmezdie“.

DXL-3 „Vozmezdie“ – je visokoprecizna snajperska puška velikog dometa. Masivna puščana cev obezbeđuje visoku preciznost oružja. Podesivi kundak oružja je napravljen od specijalne legure alumunijuma koja se koristi u vazduhoplovoj industriji. Brzina metka na ustima cevi iznosi 900 m/sek. Ukupna dužina puške je 1345 milimetra,a njena težina 7,95kg. Dužina puščane cevi iznosi od 720-820 milimetara.

„To je posao za koji je nužna sistematska priprema koja traje mesecima i godinama“-rekao je on. „To je specijalno konstruisano oružje, specijalno odabran optički nišan sa kojim je moguće pucati pod izuzetno velikim uglom, i specijalna vrsta municije koja se razlikuje od standardnog/običnog metka 338LM. Ova municija obezbeđuje zrnu, koje je inače teže nego kod običnog metka, veće vrednosti početne brzina na ustima cevi.“- rekao je Lobaev.

Lobaev Arms je pre dve godine javnosti predstavio još noviteta, snajperske pušku DVL-10 M1 “Diverzant” i DVL-10 M2 “Urbana”. Prva puška je predviđena za eksploataciju u vojnim jedinicama, dok je druga specijalno projektovana za upotrebu u specijalnim policijskim jedinicama, gde je posebno efikasna u gradskim uslovima. Grupisanje pogodaka kod obe puške odgovara najvišim svetskim standardima (“Diverzant”-0,5 MOA, “Urbana”-0,38 MOA).

Erdogana teraju na opciju da napadne Siriju i tako zarati s Rusijom! Više o tome OVDE!

Izvor: bog-rata.com

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA